Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

Trikratni poskus umora pri Ptuju

pištola
1/5
Shutterstock
V naselju Spodnji Velovlek v občini Ptuj je v soboto zvečer prišlo do streljanja.

V okolici Ptuja je 67-letni moški ustrelil svojega 47-letnega pastorka in pastorkovo 48-letno zunajzakonsko partnerko. Slednja je težko poškodovana in je v življenjski nevarnosti. Težje poškodovana sta tudi 67-letni osumljenec in njegov pastorek. Vsi so na zdravljenju v UKC Maribor.

Izstrelil pet nabojev

Po navedbah Policijske uprave Maribor sta bila v soboto nekaj pred 22. uro pred kletnimi prostori stanovanjske hiše, kjer stanujeta skupaj s 67-letnim osumljencem, osumljenčev 47-letni pastorek in njegova 48-letna zunajzakonska partnerka, z njima pa je bil tudi njihov 31-letni sosed.

Osumljenec, ki je v sporu s pastorkom, je z vrta proti trojici izstrelil pet nabojev. Pištolo je imel sicer nelegalno v posesti. Žensko je zadel v predel vratu, pastorka pa v predel levega komolca. 47-letnik in 31-letnik sta ranjeno žensko zvlekla v kletne bivalne prostore, kjer so se zavarovali pred osumljenčevimi streli.

Ženska v življenjski nevarnosti

Osumljenec je prišel za njimi in s pištolo v roki še naprej grozil, da jih bo pobil, sosed pa je skočil na osumljenega, ga razorožil in onesposobil.

Policisti so pri pregledu orožja ugotovili, da se je v ležišču naboja orožja nahajal tulec, v nabojniku pa še en naboj. Osumljenec je imel v desnem hlačnem žepu tudi preklopni nož.

Ženska je v življenjski nevarnosti, njen zunajzakonski partner pa hudo poškodovan. Sosed, ki je bil lažje poškodovan, je zdravniško pomoč odklonil. Tudi osumljenec je težko poškodovan. Vsi razen soseda so na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centu (UKC) Maribor.

Preiskava se nadaljuje

Policija bo osumljenca, ko bo njegovo zdravljenje končano, privedla na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju zaradi treh kaznivih dejanj poskusov umora. Za vsako od dejanj je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, so še sporočili s Policijske uprave Maribor. Sicer pa na kraju kaznivega dejanja kriminalisti in policisti še vedno nadaljujejo preiskavo.

V sporu zaradi matere

Predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Miran Šadl je za STA pojasnil, da preiskava streljanja še poteka, hiša pa da je zapečatena. Vsi trije se še vedno zdravijo v UKC Maribor, stanje 48-letne ženske pa naj bi bilo še vedno kritično. Sicer pa bo dodatne informacije o dogodku policija posredovala v ponedeljek na novinarski konferenci na to temo.

Po neuradnih informacijah spletnega Dela naj bi bila osumljeni s pastorkom v sporu zaradi matere oziroma žene. Pred dvema letoma je namreč osumljenčevo življenjsko partnerko zadela kap, po zdravljenju v bolnišnici se je preselila v dom starostnikov. 67-letnik naj bi si želel, da se žena vrne domov, njen sin pa je temu menda nasprotoval, zaradi česar sta bila v sporu. Osumljenec naj bi po poročanju spletnega Dela že dolgo govoril, da bo pastorka in njegovo partnerko ubil.

Najmanj 15 let zapora

Policija bo osumljenca, ko bo njegovo zdravljenje končano, privedla na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Osumljen bo treh kaznivih dejanj poskusov umora. Za vsako od teh je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

Komentarjev 3
  • Oseba_ 20:34 30.junij 2013.

    ČLOVEK S SVOJIMI DEJANJI SEBI PIŠE SAM , ne pa " življenje !"

  • zic 19:57 30.junij 2013.

    žalostno :(

  • kapibara 17:15 30.junij 2013.

    Življenje piše zgodbe..!!!!ne pa razni : doktor romani,in pa raznini:svi svetskii pisci ljubavnih viken romana..