Avto
18 ogledov

Trilar Kranjčanom pustil zastonj parkiranje

Kranj Andrej Leban
Zaradi revolta tako strokovne kot civilne javnosti je kranjski župan Boštjan Trilar umaknil predlog, da bi v središču mesta ukinili možnost zastonjskega kratkotrajnega parkiranja.

Za marčevsko sejo mestnega sveta je kranjski župan Boštjan Trilar s sodelavci pripravil predlog sprememb parkiranja v mestu, med novostmi pa naj bi bila tudi ta, da bi ukinili enourno brezplačno parkiranje na nekaterih parkiriščih, a v zameno uvedli nižjo tarifo na teh parkiriščih. Argument župana je bil, da bi na ta način v mesto pripeljali več investicij. 

Seja mestnega sveta pred dvema tednoma ni šla po načrtih, večina mestnih svetnikov jo je zapustila, saj kranjskemu županu niso več priznavali več legitimnosti vodenja mesta, potem ko je februarja povzročil odmevno prometno nesrečo.

Na tokratni seji so svetniki pokazali več pripravljenosti na sodelovanje, saj so z veliko večino potrdili novo odredbo, na podlagi katere bo v neposredni bližini centra Kranja na voljo več parkirnih mest za kratkotrajno parkiranje, širi se območje modre cone, dodatno se ureja promet v starem jedru, medtem ko se cene parkiranja in režim, ki omogoča prvo uro brezplačnega parkiranja, na dveh parkirščih pa celo prvi dve uri ter ob sobotah, nedeljah in praznikih, ne spreminja.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • macola 17:46 08.april 2016.

    In zdaj misli "pjandura", da bo dobil njihove glasove?!