Šport
19 ogledov

Triler v Parmi: Ménez junak, López bedak

Jeremy Menez Parma AC Milan EPA
Nogometaši AC Milana so v eni najbolj razburljivih tekem te sezone slavili v Parmi (4:5), odločilni zadetek je na čudovit način zabil Jérémy Ménez. Na povsem drugačen način je v središče pozornosti stopil Diego López.

Na gostovanju pri Parmi so gostje povedli v 25. minuti z golom Giacoma Bonaventure, že dve minuti kasneje je izenačil nekdanji igralec Rossonerrov Antonio Cassano. V 37. minuti je Keisuke Honda, asistent že pri prvem zadetku AC Milana, zadel za 1:2, v končnici prvega dela je za goste prednost podvojil Jérémy Ménez, ki je zabil iz enajstmetrovke, potem ko je prav nad njim prekršek storil Alessandro Lucarelli.

Domačini se v drugem polčasu niso predali, hitro so prevzeli pobudo in znižali na 2:3 prek Brazilca Felipeja v 51. minuti. Sedem minut kasneje je pri Milanu svoj drugi in posledično izključujoči rdeči karton prejel Daniele Bonera, ki je bil do tistega trenutka tudi edini pri gostih, ki je sploh dobil karton. Sledilo je nadaljevanje ofenzive moštva iz "luksuzne province", toda v 68. minuti je ekipa iz Lombardije spet vodila z dvema goloma razlike, ko je domačega vratarja Antonia Miranteja premagal Nigel de Jong.

Mojstrovina, nato pa nerodnost

Vendar Parma ni in ni hotela odnehati in po golu Lucarellija v 73. minuti so domačini spet ujeli gol priključka (3:4). Rossonerri so se nato vendarle izvlekli iz nadaljnjih težav. Pri tem jim je pomagal kar strelec drugega gola za domače Felipe, ki je bil v 77. minuti izključen, dve minuti kasneje pa je Ménez s potezo tekme, kola in tudi dosedanjega poteka sezone, zapečatil zmago gostov. Franoz, ki je znan po svojih driblerskih sposobnostih, je ukradel žogo neprevidni domači obrambi na levi strani kazenskega prostora, jo potisnil mimo vratarja Miranteja proti drugi vratnici, nato pa s peto lepo zaključil za petardo v mreži Parme.

Gledalci na stadionu Tardini so do konca srečanja vendarle še enkrat prišli na svoj račun, za to pa je poskrbel gostujoči vratar Diego López. Slednjemu je z levega boka nazaj podal soigralec Mattia de Sciglio, žoga se je pred nekdanjim vratarjem Reala odbila, nato pa mimo njega zletela v mrežo, ko si jo je nespretno skušal zaustaviti. López ponavadi nima težav z obvladovanjem žoge, tokrat je pri poskusu "štopinga" padel na tla in se prijel za nogo, a najbrž je bolj kot za poškodbo šlo za iskanje izgovora ob nedopustni napaki. Vse zadetke si lahko ogledate na spodnjem videu.

Vsi zadetki z razburljive tekme med Parmo in AC Mlanom:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.