Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Trinajstim zasegli droge

droge Shutterstock
Zoper tri osebe bodo podali kazenske ovadbe.

Koprski kriminalisti so skupaj s policisti in vodniki službenih psov za iskanje prepovedanih drog konec tedna izvedli poostren nadzor nad drogami v izolski diskoteki in 13 osebam zasegli manjše količine drog. Zoper njih so uvedli hitre postopke. Zaradi suma proizvodnje in prometa z mamili bodo zoper tri osebe podali tudi kazenske ovadbe.

Policisti so zasegli različne droge, in sicer konopljo, kokain, heroin, ekstazi in amfetamin. Zoper vse, ki so jim zasegli droge, so policisti uvedli hitre postopke, štirim pa so takoj izdali odločbo o prekršku in izrekli globo, saj je šlo za tri državljane Italije in državljana Hrvaške, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

V pretepu eden poškodovan

Policija je v sklopu poostrenega nadzora obravnavala tudi pretep v diskoteki, v katerem je bila ena oseba lažje poškodovana. Osumljenca so izsledili, prijeli in mu zasegli 26 tablet ekstazija in štiri PVC-zavojčke s skupno 4,62 grama kokaina, v vozilu pa so našli še pet PVC-zavojčkov s to drogo. Po postopku so moškega izpustili, a bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja proizvodnje in prometa z mamili, omogočanja njihovega uživanja in lahke telesne poškodbe.

Zaradi suma kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog bo policija ovadila še dva moška. Prvega so prijeli na parkirišču pred diskoteko, prenašal pa je več PVC-zavitkov heroina, kokaina in konoplje, namenjenih prodaji. Po hišni preiskavi so ga izpustili. V diskoteki so prijeli še drugega moškega, ki je prenašal več PVC-zavitkov amfetaminov in konoplje ter tablete ekstazija. Tudi njega so pridržali in po opravljeni hišni preiskavi izpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.