Šport
42 ogledov

Trojčice z normo za OI

Lily in Liina Luik EPA
Na olimpijskih igrah so že nastopali številni dvojčki, nikoli pa se še ni zgodilo, da bi nastopali trojčki ali trojčice. Pred takšnim podvigom so zdaj sestre iz Estonije.

Estonske sestre Leila, Liina in Lily Luik bi se lahko v Riu vpisale v zgodovine. Vse tri trojčice so namreč odtekle olimpijsko normo za maraton s časom pod 2 urama in 45 minutami. A podvig jim lahko do 1. junija prereči še kakšna rojakinja, ki bi z boljšim časom od poti v Brazilijo oddaljila eno od sester. Na olimpijskih igrah lahko v atletiki v eni disciplini namreč nastopijo le trije predstavniki iz posamezne države.

Sestre Luik so rojene oktobra 1985, poleg tega, da so odlične maratonke, pa so tudi izvrstne plavalke, saj so vrsto let delale kot reševalke iz vode. Najboljši osebni rekord ima sicer Leila (2.37:11), kar pomeni, da nobena od trojčic v Braziliji ne bo v igri za odličja sati, a svoje sanje bi že izpolnile, če bi vse tri nastopile v Riu.

Prvič so sicer skupaj nastopile pred dvema letoma v Zürichu na evropskem prvenstvu, pred tem je bila vedno vsaj ena od sester poškodovana pred velikimi tekmovanji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.