Svet
28 ogledov

Tromba poškodovala "slovensko pokopališče"

Zjutraj je močna tromba na otoku Rab povzročila veliko škode na pokopališču žrtev fašističnega koncentracijskega taborišča Kampor iz druge svetovne vojne na otoku Rabu.

Prebivalci Kamporja pričajo, da je tromba območje prešla v treh do štirih minutah, za seboj pa je pustila veliko gmotno škodo, tudi na nekaj hišah v bližini spominskega pokopališča, ki je znano kot "slovensko pokopališče". Veter je odnesel dele streh in razbil več oken na hišah ter podrl veliko rastlin.

Na pokopališču je močan zračni vrtinec izpulil več kot 20 dreves in poškodoval spominsko ploščo, na kateri so vpisana imena žrtev italijanskega fašističnega terorja.

Huda ura tudi drugje na Hrvaškem

Neurje je minulo noč zajelo tudi hrvaško Primorje. V Novem Vinodolskem je v dveh urah padlo dobrih sto litrov dežja na kvadratni meter, v Crikvenici pa je poleg toče v petih jutranjih urah padlo 123 litrov dežja na kvadratni meter.

Novi list poroča, da je bilo najbolj kritično v romskem naselju v Crikvenici, v katerem je voda iz reke Dubračine poplavila več kot deset hiš. Naselje je bilo pol metra pod vodo.

Mestne oblasti so morale poiskati namestitev za družine, ki se najmanj teden dni ne bodo mogle vrniti v svoje domove, navaja časnik. Dodaja, da je reka poplavila tudi nekatere druge dele mesta. Več hiš je bilo poplavljenih tudi v občini Novi Vinodolski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.