Slovenija
79 ogledov

Trpinčila je otroke

Vrtec Shutterstock
Nasilje. Vzgojiteljica grdo ravnala z otrokom naše bralke. Primer že na policiji.

"Vzgojiteljica je otrokom tiščala glavo pod vodo, jih grobo tiščala na posteljo, ko je bil čas za spanje. Na silo jih je hranila. Izvajala je telesno in duševno nasilje nad njimi," nas je zgrožena poklicala mamica dvoletnega otroka, ki obiskuje Vrtec Borisa Pečeta Maribor.

Otrok je imel posledice

Njen otrok naj bi bil namreč žrtev vzgojiteljice, ki je skrbela za otroke v jaslični skupini. "Doma sem opažala spremembe. Otrok je jokal in ni hotel v vrtec. Ponoči ni spal in se je zbujal. Še zdaj ima posledice. Obiskujemo psihologa," je dodala mamica; njene podatke hranimo v uredništvu.

Na to, kaj se dogaja v najmlajši skupini, je mamo obvestila kar ravnateljica, ki je takoj ukrepala. "Trenutno je ravnateljica na dopustu, zato ne bomo dajali izjav," so nam pojasnili v omenjenem vrtcu.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi ravnateljico na neprimerno ravnanje vzgojiteljice opozorile sodelavke. Odgovorna naj bi vzgojiteljico takoj disciplinsko kaznovala in ji prepovedala opravljati delo z otroki. Zadevo pa naj bi vrtec tudi prijavil policiji.

Policija dogodek preiskuje

"Lahko potrdimo, da smo dobili prijavo o dogodku v Vrtcu Borisa Pečeta Maribor. Zadeva je še v fazi preiskave, zato je ne moremo podrobneje komentirati," je za Žurnal pojasnil Miran Šadl s Policijske uprave Maribor. Naša bralka pa nam je potrdila, da je tudi sama o dogodku podala izjavo na policiji.

Komentarjev 9
  • maneken 22:44 12.julij 2013.

    ... Izvajala je telesno in duševno nasilje nad njimi," nas je zgrožena poklicala mamica - že kar vidim to mamico ;-)

  • maneken 22:39 12.julij 2013.

    Ko ne bi poznal teh mam in njihovih psiho profilov, bi še sam napisal kaj bebavega kot je tule primer pri večini. Mlade novinarke so znane po svoji pronicljivosti, Žurnal pa je tudi zanimivo orodje ali kar orožje, ko je ...prikaži več to seveda treba. Z mamami delam, zato jih poznam dovolj, le nikomur ne smem povedati svojih zapažanj, ker so zaščitene in te pohodijo kot čreda bivolov, če nisi po njihovem okusu...

  • zic 22:27 12.julij 2013.

    verjetno pa gre človek pred sprejetjem na delovno mesto čez kakšna preverjanja oz. preglede, kjer se to takoj ugotovi