Slovenija
25 ogledov

Truda Pepelnik podala odstopno izjavo

Truda Pepelnik Mediaspeed.net
Predsednik Državljanske liste (DL) Gregor Virant je prejel odstopno izjavo poslanke DL Trude Pepelnik.

"Obveščam vas, da sem danes prejel odstopno izjavo poslanke Državljanske liste v Državnem zboru Republike Slovenije, Trude Pepelnik, ki se je odločila, da se s 1. januarjem 2013 umakne iz politike. Kot razlog za svojo odločitev je Truda Pepelnik navedla sodbo Okrajnega sodišča na Ptuju, ki je presodilo, da je v času službovanja na Občini Ruše naredila napako pri vodenju upravnega postopka. Ker v DL etika predstavlja temelj vseh vrednot, odločanja in odgovornosti, se je Pepelnikova odločila, da pod bremenom izrečene sodbe svojega dela v državnem zboru ne želi nadaljevati," se glasi Virantovo sporočilo, v katerem je še zapisal, da v stranki obžalujejo, da bodo izgubili sodelavko, ki je svoje delo v državnem zboru "vedno opravljala vzorno, natančno in z veliko mero predanosti.“

Obenem pa njeno odločitev za odstop pozdravljajo, saj je skladna "z visokimi etičnimi standardi DL". "Upamo, da bo postala zgled vsem slovenskim politikom, ki kljub pravnomočnim obsodbam vztrajajo na svojih položajih in zapravljajo zaupanje ljudi v najpomembnejše institucije v državi,˝ sporočilo zaključuje Virant.

Sedanji župan presenečen

Nekdanji župan Občine Ruše Vili Rezman je povedal, da se napake, ki naj bi jo naredila Pepelnikova, spominja le v grobem. "Kot se spominjam je bila problematična njena odločitev, da podaljša obratovalni čas ene od gostiln v Rušah."

"Na občini s strani sodišča nismo dobili ničesar. Bivši župan mi ob predaji poslov tudi ni predočil, da bi tekel kak postopek. V mojem mandatu pa občina zoper gospo ni sprožila nobenega postopka. Nas je pa novica precej presenetila," pravi Uroš Štanc, župan Občine Ruše.

 

Komentarjev 17
  • gec 20:20 21.december 2012.

    lej ovca,bil sem sigurno dlje tam kot ti,ki doma drkaš po cele dneve po forumih,namesto,da bi usrane gate opral.mene bi bilo sram,da bi me mama vzdrževala,tako kot tebe!!!se čudiš,kako vem kdo si?p.s.pozdravi ljubico,ki ti jo drugi kavsajo...preveč si se odkril,na ...prikaži veča žalost.ko boš naslednjič kaj pisal ali drekal,te bom označil z imenom in priimkom,pa da ne boš presenečen...verjatno ne boš,saj ljudje,ki te poznajo vedo,da si niče.

  • jaki 18:43 21.december 2012.

    gec, naspediran bebček, ne bom polemiziral s teboj, še posebno ne na tvojem nivoju, pa še to te vprašam-zakaj te ni na protestu? Pa lep večer želim tebi in tvojim staršem...

  • gec 18:14 21.december 2012.

    jaki,fotr ti je tud odstopu iz sds-a. p.s.daj mu povej revežu,da imajo v bloku stanovalci poštni nabiralnik...