Šport
32 ogledov

Trump bivši nogometaš, a 'kolegi' ga ne marajo

Donald Trump Dailymail.co.uk
Kar nekaj znanih športnikov se je oglasilo po presenetljivi izvolitvi Donalda Trumpa za ameriškega predsednika.

Ameriške volitve so z zanimanjem spremljali tudi številni nogometni zvezdniki. Večina jih je po dokončnem izboru milo rečeno obžalovala izbor Donalda Trumpa. "Dajmo vsem idiotom na svetu oblast in poglejmo, kaj se bo zgodilo. Nova generacija realističnih šovov. Žalosten svet," je bil med najbolj glasnimi kapetan Manchester Cityja Vincent Kompany.

Oglasil se je še en Belgijec. "Ne morem verjeti. To je sramotno," je na twitterju zapisal član Tottenhama Jan Verthongen.

"Konec mojih sanj, da bi zaigral v MLS?" se je spraševal član münchenskega Bayerna Javi Martinez. Kratek je bil tudi nekdanji član francoske izbrane vrste Louis Saha: "Ta svet je zje...!"

"Štirideset let slabšanja standarda javne izobrazbe se končno pozna. Če volilci niso izobraženi, si to zaslužimo," je dejal ameriški vratar Clint Irwin, ki si kruh sicer služi pri kanadski ekipi Toronto FC. "Celo življenje sem ponosen prebivalec Wisconsina, nocoj pa zagotovo nisem," pa je svoje prepričanje izrazil Jay DeMerit, ki je zbral 25 nastopov za ZDA.

Trump je sicer velik privrženec nogometne igre. "Škoda, ker nogomet ni tako priljubljen v ZDA," je v preteklosti dejal novi ameriški predsednik. Ta je nekaj časa igral tudi ameriški nogomet, preizkušal se je tudi v bejzbolu, a prva ljubezen zanj ostaja tako imenovani soccer.

Pri 17 letih je bil tako član ameriške vojaške akademije v New Yorku, igral pa je za njeno nogometno moštvo. Njegovi nekdanji soigralci so dejali, da je bil "psihično in fizično nadarjen za uspeh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.