Svet
31 ogledov

Trump donira svojo plačo, na pomoč se je obrnil na medije

Donald Trump EPA
Ameriški predsednik Donald Trump je napovedal, da bo konec leta podaril svojo letno predsedniško plačo. Medije je zaprosil, naj mu pomagajo pri odločitvi, komu naj nameni denar.

Ameriški predsednik Donald Trump bo ob koncu leta svojo letno predsedniško plačo v višini 400.000 dolarjev (približno 376.000 evrov) podaril v dobrodelne namene. "Predsedik prijazno prosi za pomoč, da pomagate določiti, kam naj gre ta denar," je izpostavil tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer.

Ameriški mediji pri tem izpostavljajo, da je prošnja precej "čudna" glede na okoliščine, kolikokrat je Trump že napadel medije.

Spicer je sicer pojasnil, da se lahko na ta način izognejo preiskovanju in kontroli. Mediji so se namreč že večkrat lotili preiskovanja Trumpovih donacij in upravljanja njegovega družinskega podjetja.

Trump je že med kampanjo večkrat dejal, da ne namerava sprejeti predsedniške plače, ne bo pa prvi ameriški predsednik, ki bo podaril svojo plačo. To sta storila že Herbert Hoover in John F. Kennedy.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 20:03 15.marec 2017.

    Kramp lahko svojo plačo podari katoliški cerkvi, da bo lahko izplačala odškodnine posiljenim otrokom!

  • maresem 16:41 14.marec 2017.

    Trump je zakon, ki bo spametoval tudi slovenske pacifiste in razne hanžiste in mesečnike. Skrajni čas.

  • mrki 13:59 14.marec 2017.

    ne , on je trobilo resnice , za razliko od tebe