Svet
89 ogledov

Trump se je odločil za napad

Trump Profimedias
Donald Trump se je na zborovanju ob prvih stotih dneh v Beli hiši ostro odzval na poročanja medijev.

Donald Trump je svojim podpornikom v Pennsylvaniji dejal, da "izpolnjuje eno obljubo za drugo". Odločno je napadel novinarje, ki so "izgubili stik s svetom", vse kritike pa označil za lažne novice. 

Trump je dejal, da "vsak dan uresničuje svoje obljube". Med svoje dosežke je vključil vračanje delovnih mest iz drugih držav v ZDA, bolj ohlapna pravila glede rabe energije, vključno z zaustavitvijo "vojne na premog" in umik iz mednarodnih dogovorov, ki škodijo ZDA. Poudaril je, da je "pripravljen na velike bitke, ki prihajajo in ki jih bomo vse dobili". Govor je izkoristil tudi za napoved velike odločitve glede podnebnih sprememb, ki jo bo sprejel v prihodnjih štirinajstih dneh. 

Prvi po Reaganu, ki je manjkal

Predsednik ZDA je način, kako so mediji pospremili prvi mejnik njegovega vladanja, označil z veliko negativno oceno. Zbrani množici je ob tem dejal, da je vesel, da se nahaja več kot sto kilometrov od Washingtona. 

Trump se namreč ni udeležil tradicionalne večerje dopisnikov iz Bele hiše. "V tem trenutku veliko hollywoodskih igralcev in novinarjev v Washingtonu tolaži eden drugega, kar bo zelo dolgočasno," je navrgel Trump. To je prvič po Ronaldu Reaganu leta 1981, da se predsednik ni udeležil dogodka. Reagan je na večerji manjkal, ker je okreval po atentatu nanj. 

Mislil, da bo lažje

V nedavnem intervjuju za Reuters je priznal, da je mislil, da bo predsednikovanje lažje. "Več dela je, kot sem ga imel prej. Mislil sem, da bo lažje," je dejal. To sicer ni bilo prvič, da ga je nova služba presenetila. "Nihče ni vedel, da bi lahko bila zdravstvena reforma tako zapletena," je rekel.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 14:27 30.april 2017.

    smešno je, da si delamo in kopičimo bogastvo, tukaj na tem svetu, ki ga nihče od nas ni ustvaril, ampak pridno ga svinjamo, in to je edino kar znamo, predlagam pa da uživamo v lepotah narave, ki jo je ustaril, ...prikaži več kdo drug kot stvarnik, drugega ni kot da stvarnika spoštujemo in uživamo vsak košček, ki ga je nam namenil

  • Zmago 13:47 30.april 2017.

    Težka bo, težka Trump....... Putinu je uspelo, ker se niso tako močno ukoreninili.Pa tudi proti Putinu, ker je nagnal ven židovske oligarhe: Vladimir Gusinski, Boris Berezovsky, Michael Chernoy, Roman Abramovich, Mikhail Khodorkovsky,...https://www.youtube.com/watch?v=x2nNtynZAiI&feature;=youtu.be&t;=857