Svet
14 ogledov

Trump se s tem ne bo ukvarjal

donald trump Profimedias
Rusija in ZDA. Medtem ko neakteri ameriški politiki Rusiji grozijo s sankcijami zaradi njenega domnevnega vtikanja v ameriške volitve, je Rusija že najavila maščevanje v tem primeru. Trump se je od zapleta oddaljil.

Rusija je zagrozila z maščevanjem zoper Washington v primeri novih gospodarskih sankcij zoper njo. Ameriški republikanski senator Lindsey Graham je namreč izjavil, da Rusija in njen predsednik Vladimir Putin lahko pričakujeta ostre sankcije po hekerskih vdorih med ameriško volilno kampanjo.

Republikanska senatorja Graham in John McCain ter demokratka Amy Klobuchar so med obiskom baltskih držav v sredo podprli sankcije proti Moskvi. Dejali so, da jih podpirajo člani kongresa obeh glavnih strank. Kot navaja britanski BBC, naj bi ameriški predsednik Barack Obama povračilne ukrepe objavil že danes, vključevali pa bi lahko gospodarske sankcije in spremembe v diplomatskih odnosih med državama.

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova je že sporočila, da bo Moskva odgovorila v primeru, da bodo ZDA sprejele "nove sovražne korake".

Kot je znano, ameriški obveščevalci trdijo, da so ruski hekerji vlamljali v računalniške sisteme demokratov in informacije predali spletni strani WikiLeaks, ki jih je potem objavila na škodo demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton.

Trump je včeraj na Floridi novinarjem dejal, da so računalniki "zelo zapletli naša življenja in da nihče ne ve, kaj se natančno dogaja, vendar je treba živeti naprej".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.