Svet
15 ogledov

Trump v vojno z ameriškimi mediji, zaradi poročanja o obiskanosti inavguracije

Donald Trump EPA
Ameriški predsednik Donald Trump je z mediji odprl novo vojno, zmotilo ga je poročanje o številu prisotnih na njegovi inavguraciji.

"Razlog za ta obiske je tudi moja vojna z mediji - gre za ene izmed najbolj nepoštenih ljudi - in ti so hoteli prikazati, da imam spor z obveščevalno službo in razlog, da ste moj prvi obisk, je ravno nasproten," je po obisku Cie povedal Donald Trump in požel glasen aplavz prisotnih, ki so mu, kot kaže, že oprostili pikre komentarje, ki jih je Trump izrekel na račun obveščevalne službe.

Trump je o ameriških obveščevalcih v preteklosti povedal, da gre za ljudi, ki so lagali, da ima Irak orožje za množično uničenje, pa tudi objavljali informacije o tem, da mu je Rusija pomagala do zmage na volitvah oziroma da ima Moskva o njem informacije, s katerimi ga lahko izsiljuje. Obveščevalce je kritiziral do sobote, ko je okrog 400 vohunom na sedežu Cie v Langleyju v Virginiji zagotovil, da jih ima rad kot nihče drug na svetu.

Trump je najprej odpovedal obisk sedeža Cie, ker senat v petek ni potrdil kandidata za direktorja vohunov Mika Pompa. Na programu je imel le družinsko udeležbo pri tradicionalni medverski maši v Nacionalni katedrali. Kasneje so obisk vrnili na predsednikov program.

Predsednik ZDA je po obisku Cie večino časa porabil za kritiko medijev, ki poročajo, da je udeležba na protestih proti njemu večja kot na njegovi inavguraciji. "Prišlo je ogromno ljudi, in ko sem danes prižgal eno od televizij, so prikazali prazno polje. Videti je bilo kot milijon ali milijon in pol ljudi," je povedal Trump in tako kritiziral medije, ki so poročali, da je bilo prisotnih okoli 250.000 ljudi.

Na poročanje je precej jezno odzval tudi predstavnik Bele hiše Sean Spicer in povedal, da so ob inavguraciji tokrat prvič zaščitili travo z belo podlago in je zato praznina na Nationalu Mallu bolj izstopala. "To je največja množica, ki je kadarkoli spremljala inavguracijo in pika," je navedel Spicer in drugačno poročanje označil za sramotno in lažnivo.

Fotografije posnete s podobnih kotov med inavguracijo Trumpa in njegovega predhodnika Baracka Obame sicer njegovim izjavam nasprotujejo.  

Komentarjev 18
  • Zmago 15:02 23.januar 2017.

    Točnooo ! Sneeeeeg je, vaaaau so naredli smučarsko progo kot v Zabregu ;-)))CNN - fotograf pa je pozabil vzeti s sebo brus, da bi na fotoaparatu naostril sliko. ;-)))

  • OneCent 12:08 23.januar 2017.

    Kupi si očala za branje od blizu!

  • OneCent 12:08 23.januar 2017.

    Črto preseka obeh slik lahko pomikaš levo-desno.