Svet
38 ogledov

Tržič: 66-letnik streljal na otroke, ki so se igrali na dvorišču

Oprema roparjev PU Celje
Tik čez mejo, v italijanskem Tržiču, je policija aretirala 66-letnika, ker je streljal na skupino najstnikov, ki so se igrali na dvorišču. Trikrat je ustrelil v zrak, ker se mladeniči za strele niso zmenili, je četrtič ustrelil tik ob nogo enega od fantov. Motilo ga je, ker so bili preglasni, poroča tržaški časopis Il Piccolo.

Najstniki so se na dvorišču pred stanovanjskimi bloki igrali z žogo, a za 66-letnega upokojenca kot kaže preglasno. Tri opozorilne strele z avtomatsko pištolo Walther je najprej sprožil v zrak, nato je s četrtim enega od mladeničev skoraj zadel v nogo.

Strelca je aretirala policija, obtožili so ga poskusa uboja.

Il Piccolo še piše, da so streli prestrašili kopalce na bližnji plaži – ti so se v paniki razbežali na vse strani.

Sosedja 66-letnega Leopolda Bona, ki je za orožje imel dovoljenje, poznajo kot umirjenega gospoda, ki je nekoč delal kot profesor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • OneCent 06:47 28.september 2016.

    Ti nisi čisto gladek.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:09 28.september 2016.

    No no po pištolo it zarad trolov pa res ni treba. To je neumnost. Pištola je surova sila; s surovostjo ne boš spremenil psihe človeka; jo boš samo umaknil pred straho spoštovanjem. Modern človek 21. stoletja ne rab surovosti ...prikaži veči da bi dosegel spoštovanje. Rabi samo pamet.

  • Avatar Leon
    Leon 19:49 27.september 2016.

    To je odraz pravniške države ! Koliko škode je naredila pravniška država je z minuto molka v parlamentu zadnjič pozval tisti,ki ima rad otroke ! In predsednik parlamenta ? Sploh ni ukrepal ................