Šport
49 ogledov

Albert kljub trebuščku boljši od Pahorja

bilje
1/20
Anže Petkovšek
Monaški knez Albert II. je bil glavna zvezda dobrodelnega nogometnega festivala, ki se je odvil v Biljah pri Novi Gorici. A gole sta zabijala tudi slovenski predsednik Borut Pahor in Tina Maze.

Vrhunec tridnevnega nogometnega festivala dobrodelnosti, druženja in prijateljstva, ki sta ga že šestič organizirala reprezentančna nogometaša Valter Birsa in Tim Matavž, je bil danes, ko sta na dobrodelni tekmi sodelovala tudi predsednik republike Borut Pahor in monaški knez Albert II. Zbrana sredstva bodo namenili nakupu opreme in medicinskih pripomočkov za bolnišnični oddelek v Stari Gori ter porodnišnico v Šempetru pri Gorici.

Tako Albert II. kot Pahor sta izrazila veliko zadovoljstvo, da lahko s svojo prisotnostjo pomagata v dober namen. 

Med znanimi gosti so bili med drugim še Dejan Zavec, Tina Maze, Primož Kozmos, Jakov Fak, Vasilij Žbogar in drugi. Tekma med ekipama je bila zabavna, je pa bil Albert, sicer večkratni udeleženev olimpijskih iger kot član moštva monaškega boba, v doseganju golov nekoliko uspešnejši od Pahorja, čeprav knežji trebušček razkriva, da so najboljši športni časi zaradi novih družinskih in vodstvenih obveznosti bržkone mimo. 

Oba voditelja sta se med polčasom pomerila tudi v streljanju enajstmetrovk. Gol je med tekmo dosegla Tina Maze in dokazala, da je tudi med športno pavzo izvrstno pripravljena. 

Za pomoč najmlajšim

Zbrana sredstva bodo namenili fundaciji Vrabček za nakup nujne opreme za otroke v bolnišnici v Stari Gori in šempetrski porodnišnici, ki letos praznuje pol stoletja. 

"Nogometu smo v Biljah dali dobrodelno preobleko, ki skupaj s tridnevno zabavo in druženjem naš lep kraj postavi na slovenski ter vse širši evropski zemljevid dobrodelnosti, druženja in prijateljstva. To nam je med drugim uspelo tudi s pomočjo naših predanih ambasadorjev nogometa Tima Matavža in Valterja Birse ter z mladostno zagnanostjo Kluba goriških študentov," so med drugim zapisali prireditelji v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.