Šport > Nogomet
16 ogledov

Tudi Celje s petardo iz Ljudskega vrta

Tavarers Maribor Celje finale pokal Slovenije Koper Bonifika Prvaliga.si/Grega Wernig
Mariborčani so po Kopru tudi Celjane odpravili s petardo v mreži. Tako lahko Vijolice mirno čakajo torkov obračun s češko Viktorio.

Nogometaši Maribora so tekmo 6. kola odigrali že danes, zaradi priprav na veliko pomembnejši evropski obračun, ki jih čaka v torek. Čeprav so bili izbranci Anteja Čačića z mislimi bržkone bolj v Plznu kot pa na Ljudskem vrtu, so nalogo vseeno opravili brez napak in že v uvodnih minutah odločili zmagovalca.

O tem, kdo bo mariborsko generalko pred obračunom v Viktorio zapustil kot zmagovalec, ni bilo veliko dvomov že pred tekmo. Dvoboj prve in predzadnje ekipe, še neporaženega Maribora in Celja, ki je še brez zmage, se je iz teorije prelevil v prakso že v peti minuti. Takrat so namreč domači dosegli prvi gol, potem ko je Matic Črnic dobro podal do Mitje Vilerja, ta pa je zaposlil Marcosa Tavaresa pred golom, po strelu pod prečko pa je moral vratar Matic Kotnik že prvič po žogo v mrežo. Hitro vodstvo je domače še dodatno spodbudilo in nadaljevali so v začetnem ritmu, takšna igra pa je prinesla še dva zadetka že v prvem delu. Le dobro minuto pozneje je bilo 2:0, spet pa je bil strelec Tavares, ki je ob svojem drugem golu izkoristil podajo Damjana Boharja.

Čadikovski omilil poraz

Do sape so nato le prišli tudi Celjani in zapretili v 13. minuti, a je po strelu Benjamina Verbiča žogo izpred gola odbil Aleksander Rajčevič. Na drugi strani so bili Mariborčani, ki so tudi veliko več napadali in bili bolj učinkoviti. Martin Milec je podal v sredino do Aleša Mertlja, ta pa je z natančnim strelom poskrbel za izid polčasa, čeprav bi lahko vijoličasti dosegli še kakšen gol.

Nadaljevanje je nato poskrbelo tudi za nove zadetke. Maribor je začeli silovito in že v 48. minuti je četrti gol dosegel Bohar po kombinaciji Jean-Philippa Mendyja in Tavaresa. A so nato tudi Celjani prišli vsaj do častnega gola, izvedli so hiter protinapad, Dragan Čadikovski pa je premagal domačega vratarja Jasmina Handanoviča. Vendar znižanje izida ni prineslo bistvene razlike v igro, Maribor je skušal doseči še kakšen gol, napadalno naravnanost pa je kronal deset minut pozneje, za končnih 5:1 ima zasluge tudi Nusmir Fajić, ki je že premagal Kotnika, a je celjska obramba žogo še izbila, vendar je do nje prišel Mendy in jo potisnil v mrežo.

Prva liga TS, 6. kolo:

Maribor : Celje 5:1 (3:0)
Tavares (4, 5), Mertelj (24), Bohar (48), Mendy (69); Čadikovski (57)

Sobota ob 17.30:
Krka - Zavrč
Koper - Gorica

ob 20.00:
Rudar - Domžale

Nedelja ob 20.30:
Olimpija - Triglav

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.