Slovenija
31 ogledov

Vozniki zaradi toče ustavljali pod nadvozi

Toča, Ljubljana, obvoznica
1/5
Bralka
Zaradi neurja s točo, ki se je razbesnelo nad Ljubljano, so se vozniki na ljubljanski obvoznici ustavljali in povzročali zastoje. Močno neurje tudi na Gorenjskem in Štajerskem. Arso izdala opozorilo pred močnejšimi nevihtami in krajevnimi nalivi s točo.

Popoldanska neurja so zajela nekatera območja Štajerske, Gorenjske ter okolice Ljubljane. Nekaj minut pred peto uro je prestolnico zajelo neurje s točo. Kot nam je sporočil bralec, je na severni ljubljanski obvoznici padala toča, velika kot češnje. Vozniki so ustavljali pod nadvozi in s tem povzročali zastoje. Sicer pa so celo Ljubljano, tako kot včeraj, nalivi dobro namočili. Ponekod je padala manjša toča.

Neurje z vetrom in nalivi se je popoldne razbesnelo tudi med Kranjem in Škofjo Loko, kjer je padala tudi drobna toča.

Opozorilo pred točo do noči

Agencija RS za okolje (Arso) je popoldne izdala opozorilo, da lahko danes do noči še nastanejo posamezne močnejše nevihte z možnostjo krajevnih nalivov in sunkov vetra, izključen pa ni niti pojav toče.

Trenutno se nevihte prožijo predvsem v zahodni, osrednji, severni in južni Sloveniji, vendar so prav tako možne v vzhodnem delu države, so v Centru za obveščanje RS (Cors) zapisali v izrednem informativnem biltenu.

Opozarjajo še na možnost hitrega porasta manjših vodotokov. Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo pri Arsu lahko danes popoldne in zvečer ob lokalnih intenzivnih nalivih po državi pride do hitrih porastov manjših vodotokov in hudournikov.

Drevesa spet padala, meteorna voda zaliva objekte

Meteorna voda je zalila več objektov -  kletne prostore je zalila v večstanovanjski hiši na ulici Nikola Tesla v Domžalah, v Vodicah ter Mačkovcih v občini Domžale. Pred njo niso bili varni niti v Zdravstvenem domu Črnuče.

Meteorna voda je poplavila šest stanovanjskih hiš v Antonovi ulici v Vitanju. Pri črpanju vode so pomagali gasilci, ki so občanom tudi nudili pomoč pri čiščenju. Z vodo so sprali tudi ulice in lokalne ceste, na katere je naneslo zemljo in pesek.

Voda je zalila tudi kletne prostore v Šenčurju. Zaradi nanosa zemljine v Paki je zaprta cesta Vitanje - Gornji Dolič.

V naselju Kandrše v občini Zagorje ob Savi je v transformatorsko postajo udarila strela. Delavci Elektra so izklopili električno energijo, gasilci pa pogasili tlečo izolacijo na transformatorju. Brez električne energije je ostalo okrog 150 gospodinjstev v naseljih Kandrše, Dolgo Brdo, Dobrljevo, Log pri Mlinšah, Vidrga in Peške Kandrše.

V naselju Kamenica v občini Dolsko je močan veter podrl drevo. Gasilci so podrto drevo že odstranili s cestišča. Zaradi močnega vetra se je v Dolu pri Ljubljani podrlo drevo in padlo na cesto. Močan veter pa je v Mengšu podrl zaščitno ograjo gradbišča  in reklamni pano.

Mokre ceste, slašba vidljivost

Ponekod po državi so zaradi neviht in močnih padavin ceste mokre, tudi vidljivost je lahko slabša, pa opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. Voznikom svetujemo previdno vožnjo in upoštevanje varnostne razdalje.

Zaradi posledic neurja (nanos večje količine materiala na cestišče) je zaprta regionalna cesta Vitanje - Gornji Dolič, v Spodnjem Doliču. Obvoz je čez Velenje.

Če imate fotografije neurja in toče, nam jih pošljite preko spodnjega obrazca.

Komentarjev 3
  • Skippy 00:29 09.junij 2013.

    Nič se sekirat. Ti, ki se ustavljajo sredi avtoceste in hitre ceste, niso niti približno tako nevarni kot tisti, ki sredi njiv peljejo 10 km/h preveč. Zato se policija s prvimi ne ukvarja.

  • mumbly 22:06 08.junij 2013.

    Ne, ne, niso kreteni. Oni samo čuvajo svojo imovino, pa četudi kdo crkne zaradi tega. Briga jih. Pa državo in policaje tudi.

  • Ronald Reagan 18:03 08.junij 2013.

    eni ljudje so nepopravljivi kreteni...Upam, da policija lahko ukrepa na podlagi teh posnetkov.Treba jih opalit ko magarce