Slovenija
135 ogledov

Na vidiku nevihte, sunki vetra in toča

Tako kot v zadnjih dneh tudi danes Agencija RS za okolje opozarja na možnost močnejših neviht s sunki vetra in nalivi, ni izključen pojav toče.

V večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, zato je glede na opozorilo Agencije RS za okolje v popoldanskem in večernem času mogoče pričakovati poletne nevihte, sunke vetra in tudi točo. Zaradi vsega naštetega so meteorologi v popoldanskih urah razglasili oranžni alarm za večji del Slovenije.

Nevihte z nekaj toče so popoldan že zajele okolico Kranja in Radovljice. Meteorna voda je tam poplavila večstanovanjski objekt, na Begunjski cesti v Lescah pa je zalivala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Lesce so vodo izčrpali.

Fotografije toče pa nam je s Prestranka posredovala tudi bralka.

Vozniki so se ustavljali na avtocesti!

V neurju z močnim dežjem pa so se nekateri vozniki in motoristi ustavljali na avtocesti in podvozih. Največ takih udeležencev so policisti zaznali med priključkom Kranj zahod in vzhod. Zato je predstavnik PU Kranj Bojan Kos opozoril na nevarno po‎četje in dodal, da naj vozniki v taki situaciji prižgejo vse štiri smerne utripalke in se ob zmanjšani hitrosti izključijo iz avtoceste ali pa naredijo postanek na počivališču.
 

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče si lahko ogledate na spodnji animaciji ....

Jutri kratkotrajna osvežitev

Marsikje pa se bo vročina nadaljevala tudi ponoči. Nedelja pa naj bi prinesla nevihte, dež in kratkotrajno osvežitev.  Čez dan se bodo padavine z močnimi nevihtami krepile, se razširile nad vso državo ter od severa ponehale v večernem ali nočnem času. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22, najvišje dnevne od 21 do 31 stopinj Celzija.

A nov teden se bo začel sončno z okoli 30 stopinj Celzija. V torek kaže na delno jasno vreme, verjetnost za popoldanske nevihte se poveča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.