Slovenija
45 ogledov

Tako poskušajo prelisičiti davčne blagajne

Primer dvojne blagajne FURS
Z današnjim dnem se torej začenja zares, nadzorniki finančne uprave začenjajo kaznovati tiste, ki še niso vključeni v sistem davčnih blagajn, pa tudi tisti, ki se poskušajo na tak ali drugačen način izogniti sistemu, z dvojnimi blagajnami na primer.

Če so do sedaj samo opozarjali, bodo od danes naprej finačni inšpektorji začeli izdajati globe vsem zavezancem, ki še niso vključeni v sistem.

Dvojne blagajne, računi za nič evrov, čudne številke... vsega tega se poslužujejo zavezanci od 2. januarja naprej,  ko so davčne blagajne pri nas obvezne. 

Inšpektorji bodo od danes tako globil zavezance, ki bodo kršili zakonodajo, kot tudi programske hiše, ki računalniških programov niso izdelale v skladu z določbami zakona. Posebna pozornost pa bo namenjena neizdajanju računov, napovedujejo na Fursu.

Kazen tudi do 150 tisoč evrov

Za pravne osebe in samostojne podjetnike so predvidene kazni v višini med 1500 in 75 tisoč evrov, v primeru izredno hudih kršitev pa lahko sežejo vse do 150 tisoč evrov. Odgovornim osebam pa lahko inšpektorji naložijo od osemsto do pet tisoč evrov kazni.

Do sedaj so nadzorniki le opozarjali in ugotovili, da je je med kršitelji največ takšnih, ki se želijo sistemu izogniti z dvojnimi blagajnami.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.