Vizita za živali > Novice
203 ogledov

Tudi eden največjih pitonov - Bobo

Razstava v Mozirskem gaju Bioexo
Cvetje, cvetlični aranžmaji, hortikularno tekmovanje, velike kače, kuščarji, lepotno tekmovanje kač in šov pitonov. Poletna razstava cvetja se v Mozirskem gaju začenja že v petek.

V Mozirskem gaju se v petek začenja Poletna razstava cvetja, kjer bo tudi zanimiva razstava eksotičnih plazilcev. Obiskovalci pa si bodo lahko ogledali že tradicionalni tako imenovani šov pitonov, sporočajo iz Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

Eden največjih pitonov

Poleg različnega cvetja, zanimivih cvetličnih aranžmajev in hortikulturnega tekmovanja, organizatorji ponovno ponujajo še veliko drugih popestritev. Predstavljene eksotične živali bodo predvsem velike kače kot so pitoni, pa tudi kuščarji, kajman ter druge zanimive in barvite vrste pitonov. "Marsikatere od njih lahko pobožate in se z njimi fotografirate. Manjkal ne bo tudi eden največjih pitonov v zasebni zbirki - Bobo," obljubljajo organizatorji.

Prava paša za oči pa bo modna revija s kačami, ki bo v soboto 15. avgusta ob 12. in ob 15.uri. Oblačila je pripravila mlada oblikovalke Neja Kaligaro, njeno posebej za to pripravljeno kolekcijo, so nadihnile kače, modeli pa bodo pozirali skupaj s kačami. Vizažistka bo ravno tako Neja Kaligaro, obleke šiva Jasmina Gregurič. Nakit bo pripravila lokalna umetnica Alenka Lever. Kot fotografa sodelujeta mlada kreativnamodna fotografa Katarina Zakonjšek in Matej Zobavnik.

Razstava v Mozirskem gaju | Avtor: Bioexo Bioexo

V nedeljo pa lepotno tekmovanje

V nedeljo od 11. ure naprej, bo na vrsti edino lepotno tekmovanje kač v Sloveniji, kjer se bodo v šestih kategorijah pomerile tri vrste kač. Mednarodna komisija vključuje sodnike iz vrst podjetij, rejcev in veterinarja, vsi so strokovnjaki na področju teraristike. Zmagovalci v posameznih kategorijah bodo na ogled do 17. ure. Več o dogodkih in udeležencih pa tukaj

anja.scuka@zurnal24.si