Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Tudi elektronske cigarete povzročajo raka

elektronska cigareta Shutterstock
Kot kaže, tudi para elektronskih cigaret povzroča raka.

Laboratorijska študija, ki so jo pod okriljem nacionalnega inštituta za zdravje skupaj izvedli strokovnjaki več ameriških univerz, je pokazala, da ima nikotinska para, ki jo vdihujejo uporabniki elektronskih cigaret, v nekaterih primerih enako škodljiv učinek kot običajen cigaretni dim.

Kot kaže, tako tudi elektronske cigarete povzročajo pljučnega raka, dokazati morajo le še, v kolikšni meri, in odkriti, katera sestavina je glavni krivec za škodljive spremembe v pljučnih celicah. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da je o učinku elektronskih cigaret na zdravje pravzaprav še zelo malo znanega, zato je potrebna previdnost.

Komentarjev 5
  • tomazgk 23:37 02.maj 2014.

    Mislim da je že čas, da se protikorupcijska komisija loti tudi novinarjev.Tako zavajanje z naslovi ni vredno komentarjev.To se lahko dogaja samo v Sloveniji in kakšni banana državi.

  • Elektronki 13:37 29.april 2014.

    Da vas ni sram, kakšne dezinformacije širite! Sramota! A pomislite kaj preden napišete? Uredniki spijo? Mogoče na to, koliko ljudi ste s tem člankom obsodili na prerano smrt? Širjenje takih dezinformacij je KAZNIVO!

  • Sienna 13:13 24.april 2014.

    ... kot zapiše Žurnal, "nikotinska para, ki jo vdihujejo uporabniki elektronskih cigaret, v nekaterih primerih enako škodljiv učinek kot običajen cigaretni dim." Niti ekipa, ki je opravila raziskavo, tega ne trdi! E-cigareta je - tudi po številnih drugih opravljenih raziskavah, ...prikaži več ki kažejo pozitivne učinke e-cigarete in o katerih se v slovenskih medijih ne govori - manj škodljiva alternativa v primerjavi s tobačno cigareto.