Šport
9 ogledov

Tudi kralji niso ustavili niza Columbusa

Anže Kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so tokrat v severnoameriški ligi NHL gostovali pri Columbus Blue Jackets in izgubili po kazenskih strelih z 2:3. Cam Atkinson je bil pri kazenskih strelih uspešen dvakrat in pomagal Columbusu do desete zaporedne zmage. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v 20 minutah in pol na ledu ostal brez točke.

Rezervni vratar Columbusa Curtis McElhinney je zbral 44 obramb, odločilni kazenski strel za zmago pa je prispeval Sam Gagner in tako pomagal Columbusu ostati neporažen vse od 26. novembra. Modri jopiči so vsaj točko osvojili že na 12 tekmah zapored in bodo v četrtek zvečer doma gostili prvake lige Pittsburgh Penguins, tekma pa bo odločila tudi o prvem mestu v  metropolitanski skupini.

Trener gostiteljev John Tortorella se je po tekmi spraševal, če so si njegovi varovanci zaslužili zmago, saj so kralji odigrali res dobro tekmo, kazenski streli pa so vedno tudi loterija. "Ali smo si zaslužili zmago? Nisem ravno prepričan o tem. Najverjetneje ne," je bil po tekmi iskren Tortorella: "A vratar je bil izjemen in priigral nam je priložnost, da pospravimo še kakšno točko pred božičnim premorom."

"Res je bilo veliko strelov uperjenih proti mojim vratom. A pomembno je bilo, da ko je prišlo do odbitih ploščkov, so moji kolegi to znali razčistiti. To je bilo po mojem mnenju najpomembneje za današnjo zmago," je bil skromen McElhinney, ki je ubranil kazenski strel tudi slovenskemu zvezdniku Kopitarju, ki je za kralje poskusil prvi po vrsti.

Za Los Angeles je sicer dva gola dosegel Jeff Carter, ki je bil za razliko od Kopitarja uspešen tudi pri kazenskih strelih. Vratar Peter Budaj je zaustavil 25 strelov, a pri kazenskih strelih se ni izkazal.

"Moramo se naučiti pospraviti plošček v mrežo. Imeli smo veliko lepih priložnosti, igrali smo dobro, po mojem mnenju dovolj dobro za zmago, a zmanjkal nam je kanček športne sreče," je po tekmi menil Carter.

Kralje v noči na petek po srednjeevropskem času čaka novo gostovanje, še šesto zapored; tokrat bodo igrali proti Nashville Predators.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.