Slovenija
100 ogledov

Tudi Metka Zevnik poziva k cepljenju

Glas za družine in otroke Saša Despot
Metka Zevnik podpredsednica stranke Glas za otroke in družine, si bo prizadevala za nakup plinskih mask za otroke. Starše tudi poziva, naj cepijo otroke pred nalezljivimi boleznimi.

Podpredsednica stranke Glas za otroke in družine Metka Zevnik je ob dnevu Zemlje pred umetniško instalacijo, s katero je Zmago Modic pred ljubljanskim Magistratom predstavil ogroženost življenja zaradi jedrskih bomb oziroma radioaktivnosti, spregovorila o ogroženosti otrok. Modičevo delo vidi kot upor proti vojni in globalni ogroženosti otrok.

Ne ve, ali imamo maske za otroke

Zevnikovo je pretresel nedavni napad s plinom v Siriji, vprašala pa se je, kako je zaščita otrok v morebitnih takih primerih urejena pri nas. Zadnje informacije sicer nima, po informacijah izpred nekaj let pa pri nas nimamo plinskih mask za otroke. Zato si bo stranka Glas za otroke in družine (GOD), prizadevala, da se to uredi.

"Cepite svoje otroke!"

Opozorila je tudi na vračanje infekcijskih bolezni, zlasti na epidemijo ošpic v Italiji, kar je po njenem mnenju posledica vse manjše precepljenosti otrok. Zevnikova je pojasnila, da se tudi v Sloveniji znižuje odstotek cepljenih otrok, čeprav smo še na meji, ki jo priporoča Svetovna zdravstvena organizacija. V stranki Glas za otroke in družine tako pozivajo starše, naj se odločajo za cepljenje otrok zaradi varnosti njihovih in drugih otrok.

Zevnikova je še spomnila, da imamo v Sloveniji eno največjih onesnaževanj v Evropi s prašnimi delci PM 10, na katere da je po zadnji študiji vezan izrazit porast astme pri otrocih. Pri nas imamo največjo hospitaliziranost otrok zaradi astme, je pojasnila. To je težko reševati, a bo po njenem mnenju k temu pripomoglo samozavedanje ljudi, drugačna vrsta prometa ter goriv.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • eosss 09:01 25.april 2017.

    Jao kaj vse se sprehaja po naši zemlji... Zevnik, Modic, Primc, Likovičeva... nimam besed...

  • Pepe007 07:51 25.april 2017.

    Zevnikova ni nek politik velikega kalibra. Pričakoval bi, da bi predsednik države kdaj rekel kakšno o cepljenju. Predsednik vlade... Ampak ne, ta dva za tako postransko stvar kot je zdravje državljanov nimata časa.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 21:20 24.april 2017.

    V istem dihu pa je gospa pozabila omeniti, da je največ izbruhov v italijanskih regijah, kjer je precepljenost NAJVIŠJA - torej med 95 in 98%.