Šport
154 ogledov

Tudi na Ljubljanici se da jadrati

jadralna regata
1/14
Anže Petkovšek
Na Ljubljanici je potekala jadralna regata dvojic za pokal ljubljanskega zmaja.

Regata je potekala v okviru projekta “Razgibajmo Ljubljano” v organizaciji Jadralnega kluba Ljubljana in Zveze Športnih društev Krim ter pod okriljem Jadralne zveze Slovenije. Na njej se je pomerilo 40 mladih jadralk in jadralcev razreda optimist iz osmih jadralnih klubov, in sicer JK Olimpic, JK Pirat Portorož, JK Jadro Koper, JK Izola, JK Burja Izola, ŠD Piran, JK Neptun in JK Ljubljana. Med njimi sta bili tudi reprezentanci Jadralne zveze Slovenije razreda optimist, ki bodo slovenske barve zastopali na svetovnem in evropskem prvenstvu.

Mlade jadralke in jadralci so se med Špico in Trnovskim pristanom pomerili v dvojicah, na sistem izpadanja, kjer se je zmagovalec uvrstil v naslednji krog, poraženec pa izpadel. Po 40 odjadranih plovih je bila med dekleti najboljšaa Špela Hajdinjak (JK Olympic), na drugo mesto se je uvrstila Alja Petrič (JK Jadro Koper), tretje pa Caterina Sedmak (JK Izola). Med dečki je slavil Jaka Romih (JK Pirat Portorož), drugi je bil Peter Milivojevič (JK Jadro Koper), tretji pa Luka Zabukovec (JK Jadro Koper). Absolutna zmagovalka prve Regate dvojic na Ljubljanici je postala Hajdinjakova (JK Olympic), ki je prejela prehodni pokal ljubljanskega zmaja.

Predsednik organizacijskega odbora Jadralnega kluba Ljubljana Lojze Babič je zadovoljen potegnil črto pod regato: "Menim, da smo organizirali zanimivo regato, s katero so bili zadovoljni tekmovalci, trenerji in seveda številni gledalci ob regatni progi. Uporabili smo nov format tekmovanja, ki v mladinskem jadranju v Sloveniji še ni bil uporabljen. Izkazalo se je, da so ga jadralci sprejeli zelo dobro. Jadranje je bilo zahtevno zaradi spremenljivih smeri vetra, zato so bile vse zmage več kot zaslužene. Veseli nas številna udeležba primorskih klubov in prisotnost najboljših slovenskih jadralk in jadralcev v razredu optimist. Upam, da se bo zmagovalka regate Špela Hajdinjak še dolgo spominjala današnjega dne ob pogledu na ljubljanskega zmaja, ki ga je tako uspešno premagala. Prav tako ne dvomim, da bodo mladi argonavti zmaja izzivali tudi naslednje leto. Najlepše hvala tudi Jadralni zvezi Slovenije za strokovno pomoč in uspešno vodenje regate."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.