Slovenija
161 ogledov

Tudi Adria Airways bo oddano prtljago zaračunavala

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways adria airways Le še v spominu ...
Tudi "domači" prevoznik Adria Airways uvaja poslovni model, po katerem potniki prevoz oddane prtljage dokupijo po potrebi. Zaenkrat še ne povsod, ampak le pri nekaj First Minute vozovnicah, kjer bo cena zato nižja.

Od danes naprej so potnikom Adrie Airways na voljo vozovnice, ki na rednih linijah omogočajo potovanje le z ročno prtljago in bodo po navedbah podjetja zato ugodnejše od vozovnic, ki vključujejo oddano prtljago.

Adria Airways bo tako prtljago zaračunavala posebej, v vozovnico pa ostaja vključen en kos osebne prtljage do 8 kilogramov in z vsoto vseh treh mer do 115 centimetrov. Poleg tega lahko na letalo vzamete še nekaj osebnih predmetov, kot so torbica, fotoaparat, prenosni računalnik ...

Nakup takšnih vozovnic bo mogoč v povezavi s ponudbo First Minute pri nakupu vozovnice vsaj osem tednov pred potovanjem.

Koliko stane oddana prtljaga?

Pri vseh vozovnicah bo še vedno mogoče dokupiti dodatno količino prtljage. Če boste kupili vozovnico brez prijavljene prtljage, jo lahko na spletu vedno dodate do 4 ure pred odhodom. Dodajanje prtljage manj kot 4 ure pred odhodom lahko uredite samo na letališču.

V primeru, da boste prtljago dokupili več kot 24 ur pred odhodom, vas bo ta stala najmanj 15 evrov. Če jo boste dokupili od 4 do 24 ur, bo stala najmanj 35 evrov. Na letališču pa jo boste lahko dokupili za najmanj 45 evrov.

Komentarjev 4
  • ac-dc 22:08 10.junij 2016.

    Podatek od lani: Letalska karta do Bruslja in nazaj 500 eur.

  • ac-dc 22:07 10.junij 2016.

    Najdražji prevoznik, ki pa ob vsem tem vztrajno dela izgubo. Vsaka čast. Pa še take cvetke, kot je ta....

  • Žirafa 20:27 10.junij 2016.

    Ti bi pa res radi propadli.