Šport > Nogomet
28 ogledov

Tudi Putin podpira Blatterja

Sepp Blatter in Vladimir Putin EPA
Z veliko verjetnostjo bodo funkcionarji Fife na današnjem kongresu Seppa Blatterja še petič izvolili za predsednika svetovne nogometne zveze. Podpora pa prihaja tudi iz vrst svetovnih voditeljev.

Po poročanju Guardiana bo danes na kongresu od šestih kontinentalnih nogometnih zvez sedanjega predsednika Fife Seppa Blatterja podprlo kar pet, proti ponovni izvolitve se je izrekla samo evropska kontinentalna zveza Uefa. Predsednik Uefe Michel Platini je Blatterju celo zagrozil z bojkotom svetovnih prvenstev v Rusiji in Katarju, če se razmere v svetovni nogometni zvezi ne bodo spremenile.

Putin podpira Blatterja in kritizira ZDA

Ruski predsednik Vladimir Putin, ki je Blatterju kljub aretacijam zagotovil svojo podporo, je v televizijskem intervjuju izjavil, da so ZDA zanalašč sprožile preiskave tik pred Fifinim kongresom. "To je ponoven poskus ZDA, da tujim državam vsilijo svoje pravosodje,“ je povedal Putin in ob tem obtožil ZDA sebičnosti in nadlegovanja. "Domnevam, da je nekdo kršil pravila, ampak noben od funkcionarjev, ki so jih mednarodni uradniki v sredo aretirali, ni bil ameriški državljan. Zadeva se ZDA enostavno ne tiče,“ je Putin kritiziral "vmešavanje“ ZDA in ob tem dodal, da je Blatter že ob podelitvi svetovnega prvenstva 2018 Rusiji trpel zaradi pritiskov.

Veliko podporo Blatter tudi uživa pri afriških nogometnih zvezah. Predsednik nogometne zveze iz Gvineje Bissau Manuel Nascimento Lopes je tako za Inside World Football povedal, da računa na ponovno izvolitev Blatterja. "Jaz sem kristjan in to je bogokletstvo. To je državna zarota. Afrika bo volila za Blatterja in jaz se temu priključujem. Ne gre vedno samo za velike nogometne države Evrope. In sploh, kako naj vemo, da bi kdo drug deloval bolje?“ je povedal Lopes pred začetkom kongresa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.