Šport > Nogomet
16 ogledov

Tudi Real bo pristavil milijonček

LP, Real Madrid, Juventus EPA
Španski nogometni velikan Real Madrid se je odločil še sam dejavno vključiti v reševanje usode številnih beguncev, ki zatočišče pred vojnimi grozodejstvi želijo poiskati v zahodno evropskih držav.

Galaktiki bodo donirali milijon evrov za humanitarne projekte za pomoč beguncem, ki so se pred preganjanjem zatekli v Španijo.

"Real Madrid želi z donacijo milijon evrov pomagati beguncem, ki so se oziroma se bodo zatekli v Španijo. Zapriseženi našim zavezam k dobrodelnosti smo se odločili pomagati moškim, ženskam in otrokom, ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove ter zbežati pred vojno in smrtjo," so zapisali v izjavi za javnost.

Omenjena dobrodelna pomoč ne bo huje osiromašila blagajne kraljevega nogometnega kluba iz Madrida, ki je v minuli sezoni vpisal vsega skupaj 660,6 milijona evrov prometa.

Klub bo obdaroval tudi najmlajše begunce ter jih zanesljivo razveselil s športno opremo, majicami in ostalim, prav tako so se odločili nekaj poslopij od svoje infrastrukture začasno prepustiti organizacijam, ki se ukvarjajo z iskanjem zatočišč za begunce.

Po kritikah o brezbrižnosti, ki jo je bila Evropa deležna ob spopadanju z vojno na Bližnjem vzhodu in begunsko krizo, se je v zadnjem tednu evropska politična javnost omehčala, zganila pa se je tudi evropska športna javnost. V četrtek je bavarski nogometni velikan Bayern napovedal donacijo enega milijona evrov za begunce ter dejavno sodelovanje z lokalnimi oblastmi v Münchnu pri pomoči beguncem, organizaciji učnih taborov za učenje nemščine za najmlajše, razdeljevanju brezplačnih malic in nogometne opreme.

Zganil se je tudi Mednarodni olimpijski komite, iz fonda za izredne namene bo beguncem namenil 1,8 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.