Šport > Nogomet
36 ogledov

Tudi Ronaldo driblal med davki

cristiano ronaldo Profimedias
Špansko ministrstvo za finance je potrdilo, da tudi Cristiano Ronaldo ni plačeval davčnih obveznosti.

Špansko vrhovno sodišče je včeraj potrdilo obsodbo prvostopenjskega sodišča, ki je lani Lea Messija zaradi davčnih nepravilnosti obsodilo na 21 mesecev pogojne zaporne kazni, zdaj pa se je zaradi neplačanih davkov v težavah znašel tudi Argentinčev veliki tekmec Cristiano Ronaldo.

Špansko ministrstvo za finance je potrdilo, da je Portugalec 'pozabil' odšteti davek v letih 2011 - 2013 za denar, ki ga je dobil na osnovi trženja svoje podobe. Najprej se je omenjala številka osem milijonov evrov, pri Marci pa so kasneje zapisali, da bi lahko pri utaji šlo še za precej višjo vsoto -15 milijonov. Kazen za takšno dejanje je od dve do šest lest zapora.

Tako kot Messi tudi Ronaldo ne bo videl notranjosti ječe, saji v skladu s špansko sodno prakso ni običajno, da bi za prve prestopke pri manj kot dvoletni zaporni kazni obsojenci za nenasilna kazniva dejanja šli v zapor.

"Nekaj sem podpisoval, a nisem vedel kaj," se je na sodišču sicer branil Messi, zagovor pa zdaj čaka tudi Ronalda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.