Šport
14 ogledov

Tudi Spiderman za zmago BVB

Borussia Dortmund, Bayern
1/10
EPA
Nogometaši Borussie iz Dortmunda so v nemškem superpokalu premagali Bayern. Tekma se je končala z 2:0.

Četa Jürgena Kloppa je ponovila uspeh iz minule sezone in v superpokalu znova premagala münchenski Bayern. Za zmago Dortmundčanov sta zadela Henrik Mkhitarjan in Pierre-Emerick Aubameyang ter tako poskrbela, da je bila vrnitev na stadion Signal Iduna Park za Roberta Lewandowskega precejšnje razočaranje.

Bayern, ki je aktualni nemški državni in pokalni prvak, je dvoboj začel s precej premešano postavo. Večina njegovih nogometašev po mnenju trenerja Pepa Guardiole še ni dovolj pripravljena na začetek sezone, saj so se po svetovnem prvenstvu šele pred kratkim pridružili treningom bavarskega velikana. Novo skrb je Špancu na tekmi sicer povzročila poškodba rojaka Javija Martineza, ki si je poškodoval koleno.

Prvo priložnost na tekmi so sicer imeli Bavarci, a se je ob strelu Xherdana Shaqirija v tretji minuti izkazal vratar Mitch Langerak, na drugi strani pa je debitant v vrstah BVB-ja Ciro Immobile nevarno streljal za las mimo vrat sedem minut kasneje. V 17. minuti je vratar Manuel Neuer z golove črte izbil žogo, ki mu jo je podal Martinez, kasneje pa je zaustavil tudi močan strel Oliverja Kircha. A sredi prvega polčasa so gostitelji povedli. Mkhitarjan je na robu kazenskega prostora prišel do odbite žoge, ki jo je nato spravil za hrbet nemškega reprezentančnega vratarja.

Ta je bil še naprej zelo zaposlen, saj so njegov gol ogrozili Aubameyang, Sebastian Kehl in Jonas Hofmann, zaključni udarec pa je prišel v 62. minuti. Aubameyang je po predložku Lukasza Piszczeka preskočil Jeroma Boatenga in zadel za 2:0. Reprezentant Gabona si je ob slavju iz nogavice potegnil masko Spidermana in zadetek proslavil z njo na glavi.

Mkhitaryan in Immobile bi še lahko povečala prednost Borussie, Langeraka pa je s prostega strela ogrozil David Alaba. A to je bila pravzaprav edina priložnost Bayerna v drugem polčasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.