Šport
58 ogledov

Tudi tako se da zmagati

kristina vogel EPA
Nemška kolesarka Kristina Vogel je na velodromu izgubila sedež, ne pa tudi zlate olimpijske kolajne.

Sedež je pristal na progi, kar pa Nemke Kristine Vogel ni ustavilo, da si na kolesarskem sprintu na velodromu ne bi priborila zmage. "Res ni bilo lahko," je dejala potem, ko je z drobcenimi štirimi tisočinkami sekunde prednosti pred Britanko Rebecco James zapeljala čez ciljno črto.

"Izgubila sem sedež. Mislila sem si: Prav, to je bilo to," je povedala 25-letna olimpijska zmagovalka. "Potem pa sem opazila, da sem zmagala. Za kratek čas sem mislila, da bom padla na obraz. Sprint je kraljevska disciplina na velodromu, tako zelo, zelo ponosna sem," se je veselila zlate olimpijske medalje.

"Če bi si lahko izbrala odličje, bi si to," je dejala. Ekipna zmaga pred štirimi leti je bila sicer tudi super, a ta zmaga je nekaj posebnega, je zatrdila Nemka, ki je leta 2009 po hudem padcu na treningu za dva dni obležala v komi.

A odnehati ni beseda, ki bi jo našli v njenem besednjaku, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Ne leta 2009 in ne v Riu. Doslej je osvojila že dve zlati olimpijski medalji in šest naslovov svetovne prvakinje. "Želim postati najboljša kolesarka na velodromu vseh časov," vseskozi ponavlja.

Komentarjev 2
  • dragec 12:49 18.avgust 2016.

    Sigurno ji je pomagalo, da je zasedla 1 mesto

  • Ferluci 10:54 18.avgust 2016.

    No ja, če ženska izgubi sedeš na biciklu je pa malo tudi smešno.