Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Tudi tuširate se lahko narobe

piling, tuširanje Žurnal24 main
Če se nam napake lahko pripetijo pri umivanju obraza, jih lahko storimo tudi med tuširanjem.

Tudi pri tako enostavnem postopku, kot je tuširanje, lahko udarite mimo. Preverite, kje lahko zagrešite. 

Ne pozabite zamenjati krpe in gobe za umivanje
Krpe in gobe za umivanje so idealno gojišče bakterij. Po tretji ali četrti uporabi morate krpo oprati z vročo vodo. Gobe je priporočljivo zamenjati na tri do štiri tedne. 

Ne uporabljajte piling dnevno
Prepogosta uporaba pilinga lahko pusti posledice na vaši koži, saj ta postane bolj mastna. Posledično pa se na njej nabira več umazanije in bakterij. Namesto tega si privoščite nežen piling enkrat tedensko. 

Lase pred pranjem razčešite
Ko v naglici hitite pod tuš, pozabite na lase. Če ne želite, da bi se lomili, jih pred tuširanjem na hitro razčešite. Po pranju ne boste imeli težav z vozli v laseh. Če se vam pogosto delajo vozli v laseh, pod tuš vzemite glavnik. Nanesite si balzam in nato lase razčešite in temeljito sperite. 

Ne umivajte zob med tuširanjem
Vse situacije niso primerne za opravljanje več stvari hkrati. Če si jih umivate med tuširanjem, jim ne posvečate zadostne pozornosti in jih zato preslabo očistite. 

Britje nog pustite za konec
Ko je na vrsti britje nog, je ponavadi to prva stvar, ki jo ženske storijo, ko stopijo pod tuš. Napaka. Če nimate časa, je bolje, da s tem opravilom počakate do naslednjega tuširanja. Britje bo imelo večji učinek, če boste počakale 15 minut, da topla voda zmehča dlake in odpre folikle. 

Ne umivajte las vsak dan
Večkrat ko operete lase, bolj mastni postanejo. Lase umijte vsak drugi ali tretji dan, saj bodo tako naravna olja, ki so na vaših laseh lahko prišla do konic, zaradi česar bodo vaši lasje bolj zdravi in sijoči. Za tiste, ki se ne nameravate odpovedati dnevnemu umivanju las, predlagamo, da jih včasih umijete samo z balzamom.

Ne umivajte se z vročo vodo
Nič ni boljšega kot topel tuš. Še posebej pozimi, ko rabimo nekaj, da nas dodatno pogreje. Prevroča voda lahko poslabša stanje vaše kože, kot so kožni ekcemi, razdražena in suha koža.

Ne bodite grobi
Ko se po tuširanju brišete, bodite nežni. Grobo brisanje lahko poškoduje tako lase kot kožo. Kožo nežno popivnajte in nikar ne zavijte las v brisačo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.