Šport > Košarka
17 ogledov

Tudi Udrih do nove pogodbe

beno udrih memphis grizzlies nba EPA
Tik pred uradnim začetkom podpisovanja novih pogodb v severnoameriški košarkarski ligi NBA med klubi in igralci je jasna tudi prihodnost slovenskega organizatorja igre Bena Udriha.

Triintridesetletni Šempetrčan bo tudi v naslednji sezoni igral za moštvo Memphis Grizzlies. V Memphisu so zelo zadovoljni s prispevkom Bena Udriha, zato so z odprtimi rokami sprejeli možnost, da za njih zaigra še v sezoni 2015/2016. Vodstvo ekipe je Štajercu zagotovilo plačo v višini 2,2 milijona dolarjev (1,99 milijona evrov).

Udrih se je pridružil Memphisu lani poleti s pogodbo za eno sezono in možnostjo podaljšanja še za eno sezono. V minuli sezoni se je zelo dobro znašel pod obročema, na kar kaže tudi statistika povprečno 7,7 točke in 2,8 podaje na 79 tekmah, na katerih je bil pretežno rezerva oziroma zamenjava za Mika Conleyja.

"Zelo sem vesel, da ostajam član grizlijev, #GrizzNation. Upam, da nas čaka še boljše leto," je prek družbenih omrežij sporočil Udrih, ki bo zaradi poškodbe izpustil letošnjo reprezentančno akcijo na Eurobasketu. Udrih je novico izvedel skoraj sočasno ob praznovanju 33 rojstnega dne 5. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.