Šport
19 ogledov

Tudi uradno, Tuchel na klopi Borussie

Thomas Tuchel EPA
Borussia Dortmund, pri kateri od januarja igra tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, je oznanila, da bo odhajajočega stratega Jürgena Kloppa zamenjal trener Mainza Thomas Tuchel.

Thomas Tuchel je sprejel triletno pogodbo za prevzem mesta trenerja Borussie Dortmund, o njegovem prihodu pa niti trener niti njegov novi klub do konca sezone ne bosta govorila, je danes sporočil nemški prvoligaš.

Dortmund je na novinarski konferenci z dolgoletnim trenerjem Jürgenom Kloppom v sredo presenetljivo oznanil, da jih priljubljeni Stuttgartčan zapušča po izjemno uspešnih sezonah, Klopp sam pa je potezo obrazložil z besedami, da se ni več počutil kot pravi trener za črno-rumene.

Tuchla so nemudoma začeli omenjati kot favorita za naslednika 47-letnika, potrditev pa je prišla v nedeljo, čeprav je izvršni direktor Hans-Joachim Watzke trdil, da nekdanji trener Mainza ni edini kandidat, in da si bo BVB za odločitev vzel vsaj še nekaj dni.

Tuchel je tako kot Klopp nekdanji trener Mainza, podpisal pa bo triletno pogodbo, a ga bo klub predstavil šele po koncu sezone. Obe strani sta se tudi dogovorili, da o dogovoru ne bosta govorili do konca sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.