Slovenija
2 ogledov

Tudi v začetku tedna možni nalivi in toča

Slovenijo so zajele padavine, ki bodo ponekod zelo verjetno prerasle v neurja in Žurnal24 main
Kislega vremena, ki je krojil konec tedna, kot kaže še ni konec. Tudi v ponedeljek dopoldne so mogoči še močnejši nalivi, veter in toča, nato si lahko spet obetamo sončno vreme.

Nalivov s točo kot kaže še ni konec. V noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bodo sodeč po opozorilih Agencije za okolje RS lokalno možna neurja z močnejšimi nalivi, vetrom in točo. Zaradi možnih močnejših krajevnih neviht so meteorologi za večji del Slovenije dopoldne izdali oranžni alarm, ki pomeni, da "bodite pripravljeni".

Čez dan bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Hladneje bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Zvečer se bo pričelo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Že v torek in sredo lahko nato končno pričakujemo sončno vreme. Spet bo nekoliko topleje. Že v četrtek pa bodo jasnino lahko prekinile krajevne plohe.

Na spodnji animacije agencije za okolje, si lahko ogledate verjetnost toče. Barve označujejo verjetnost, da se ob prikazanem času na obarvanih območjih pojavlja toča (zelena - zelo majhna, rumena - zaznavna, oranžna - srednja, rdeča - velika).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.