Magazin
583 ogledov

Tudi vi boste jajca spravljali v posodice za led

Jajca za zamrzovanje Youtube
Jajca je potrebno zamrzniti brez lupine; lahko jih zamrznete kot celoto, lahko pa rumenjake ločite od beljakov.

Zakaj bi jajca sploh zamrzovali, ste se najbrž vprašali ob tem naslovu. Morda ste se ušteli in jih nakupili preveč, kot jih utegnete porabiti, morda ste naleteli na akcijo, ki je ne gre zamuditi.

V hladilniku vam ne bodo zdržala dolgo, globoko zamrznjena pa sigurno nekaj dlje. Najbolj enostaven način zamrzovanja jajc je gotovo ta, da jih ubijete v posodice za led ali vrečkice za led.

Tudi pri ostali hrani lahko ravnate podobno; torej, ko je v akciji, je kupite nekaj več in enostavno zamrznete. Mleko je lahko zamrznjeno mesec do dva, smetana za kavo pa celo do pol leta. Zamrznete lahko tudi sir, maslo, skuto, celo jogurt, ki ga lahko “spremenite” tudi v slastne sadne sladolede. 

Komentarjev 4
  • Avatar praufo
    praufo 07:55 16.maj 2015.

    Nihče me ne bo prepričal, da je to dobra in smiselna varianta. Vsaka, predelava, zmrzovanje, kuhanje ali pečenje spremeni hrani lastnosti, na slabše. Sploh pa mleko v prahu, jajca v prahu in ne vem kaj še v prahu. Zakaj pa ...prikaži več ne bi kar zabletke jedli ? Slovenija je precej zelena in nekoč je bila boj kmetijska dežela. To pomeni, da je pridelala dovolj hrane zase. Temu se reče prava samooskrba. Danes pa, vse v trgovino, sploh pa pri poplavi trgovin delat zalogo, je pa absurd. Kar se pa akcij tiče, trgovine praznijo zaloge, mogoče je roba že malo stara, pa se jo je treba znebit inzato nižja cena. Če imate doma kaj vrta in vsaj malo prostora, si nabavte svoje kokoške in imeli boste vsak dan sveža jajca.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:23 16.maj 2015.

    Če nisi sigurn če se ti neki splača kupt al ne pač ne kupš...itak prej al slej pride spet ista stvar v akcijo. Ne vem če tržniki sploh še znajo funkcionirat brez akcij pa znižanj. Pomoje tistga normalnga prodajanja sploh ne poznajo več.

  • allstarr111 21:07 15.maj 2015.

    Jest mam že 600 kosov v prahu, a to šteje ? Mislm a sem In al ne ?jebesh zmorzovanje, prihodnost oz. dolgo pozabljena preteklost je v egg powder, mam tud zenf v prahu, mleko v prahu ipd. ma ...prikaži več povem lahko samo pozitivno, zadeva je okusna in vse OK. res pa da opažam da so mi začel po nekem čudežu začel poganjat green glow lasje, pa tud kak mlečen zobek bi se najdu, pač lepota ni naključje :)