Magazin > Odnosi in prosti čas
63 ogledov

Tudi vi lahko kuhate z najboljšimi

Kuhamo z najboljšimi mediaspeed
V okviru praznovanja 20. obletnice revije Dober tek je izšla prav posebna kuharska knjiga Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi.

Kuhamo z najboljšimi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Ne gre le za še eno kuharsko knjigo, temveč knjigo, ki vrhunsko kulinariko na razumljiv način prinaša v domače kuhinje, hkrati pa osvešča o močni slovenski avtorski kuhinji," je revija Dober tek, ki Slovence z recepti razveseljuje že 20 let, zapisala o knjigi, pri kateri so sodelovala največja imena slovenske kulinarike -  Janez Bratovž, Igor Jagodic, Borut Jovan, Tomaž Kavčič, Andrej Kuhar, Marko Pavčnik, Gorazd Potočnik, Uroš Štefelin in Bine Volčič.

"Bistvo vsake kuharske knjige je, da mora biti praktična, razumljiva in uporabna. Teh načel smo se držali pri ustvarjanju knjige Kuhamo z najboljšimi, zato smo se skupaj s kuharji vsakemu receptu popolnoma posvetili in ga do potankosti razdelali v več korakov. Čeprav so recepti na prvi pogled nekoliko zapleteni, so razumljivi in uporabni, predvsem pa razkrivajo zakulisje vrhunskih kuhinj," pa je na predstavitvi knjige povedala urednica Urška Petelin in priznati je treba, da jim je uspelo.

Knjiga, ki obsega 112 strani, vsak kuhar pa je prispeval dva recepta, je opremljena s številnimi fotografijami, ki bralca korak za korakom vodijo skozi proces ustvarjanja jedi, ki jih zagotovo ne boste skuhali v nekaj minutah, boste pa z njimi navdušili vse, ki jih boste počastili s takšnimi kuharskimi kreacijami.

V knjigi boste poleg tega našli še razlago manj znanih sestavin in tudi informacijo, kje jih kupiti, ter posebne kuharske nasvete. Pri izboru receptov so bili pozorni na to, da zadovoljijo vse okuse, še zlasti pa jo bodo veseli ljubitelji rib. Bine Volčič je tako na primer prispeval recept za pečene trlje s pirejem z algami in kumaričinim oljem, popečeno kumaro in "ribjim čajem“, Bratovž pa vas bo naučil, kako narediti tunin tatar z gobami in karameliziranimi pistacijami. Za sladkosnedne pa je me drugim poskrbel tudi Štefelin, ki se v knjigi predstavlja s čokoladno tepko s sladoledom iz medenega piva.

Čeprav je postopek kuhanja razložen po korakih, vsak recept kljub temu ni primeren za začetnike. A, kako že pravijo – vaja dela mojstra.

Pa dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.