Slovenija
51 ogledov

Tudi Vitoslav Türk črnograditelj

Vitoslav Türk Boštjan Tacol
Vitoslav Türk ima na Obali vilo, ki stoji na kmetijskem zemljišču. Gradbeno dovoljenje je bilo izdano le za gospodarsko poslopje, pa še to je preveliko.

Hiša začasnega vodje Elektra Slovenije (Eles) in vidnega člana SDS Vitoslava Türka v Seči stoji na kmetijskem zemljišču in je črna gradnja, je danes poročala TV Slovenija. Gre za del posestva družine Türk, vrednost obeh objektov z zemljiščem vred pa po oceni geodetske uprave znaša le nekaj tisoč evrov.

Na kmetijskem zemljišču je 380 kvadratnih metrov velika vila v lasti ljubljanskega podjetja Virtus, ki ga obvladujeta sinova Vitoslava Türka, ter tudi hiša zakoncev Vitoslava in Metke Türk, ki sta po navedbah televizije črni gradnji.

Gradbeno dovoljenje le za gospodarsko poslopje

Na zemljišču je pred desetletjem in več stal steklenjak, nato pa je prejšnja lastnica zaprosila za gradnjo sušilnice sadja. Načelnik uprave enote Piran Ivan Seljak je za TV Slovenija povedal, da je bilo leta 2002 izdano gradbeno dovoljenje za gospodarsko poslopje. Drugih zahtev za poseg na teh parcelah pa ni bilo vloženih.

Na teh zemljiščih bi smel torej stati le gospodarski objekt, pa še ta skoraj 100 kvadratnih metrov manjši, je poročala televizija.

Komentarjev 12
  • leonardo 07:50 27.marec 2013.

    Vse bolj mi je jasno, zakaj je Černač tako hitel z zakonom o spremembi namembnosti(ali karkoli to že je). Vsi njegovi so ogroženi, z janševim bratom vred. In pa še nekaj je zanimivo. Vsi ti gospodje se gredo neke kmete. ...prikaži več Ko bodo zagospodarili na svojih"kmetijah" pa res ne bo več kruha.O Bog kdaj boš udaril te prevarante bogate po riti, ker naši oblastniki tega ne zmorejo. Ja seveda ne, saj ima skoraj vsak kilo masla na glavi, kajne?

  • ioio 23:07 26.marec 2013.

    Poslovanje Türka je preverjalo računsko sodišče in ugotovilo veliko nepravilnosti in povzročitev velike škode podjetju.Z njim se bo morala začeti ukvarjati tudi finančna policija saj, njegovo premoženje mnogokrat presega možnost dokazovanja porekla le tega.Tudi s pomočjo podjetja, ki ...prikaži več ga vodita njegova sinova vrednosti premoženja ni moč ugotoviti, saj podjetje Virtus d.o.o., ki je eden od solastnikov premoženja ni imelo niti del tega prometa, kot je potrebno, da bi se ob normalnem poslovanju naredil še objekt v Parecagu. Virtus d.o.o. je samo krinka in posluje slabo.Oprema v teh vilah in v njegovi hiši na Dolgem mostu je kupovana v tujini in plačevana z gotovino. Samo stol v Türkovi jedilnici presega vrednost povprečne slovenske plače. Da ne govorim o svetilih, ostalem pohištvu in drugemu luksuzu.Avto, ki ga vozi, BMW je vreden več kot trosobno stanovanje Ljubljani. Plačan je z gotovino.Pri skrivanju plačil mu pomaga tudi žena Metka, ki je zaposlena

  • ioio 23:07 26.marec 2013.

    V času odkar je zopet na čelu podjetja, je v Elesu narejena že ogromna škoda, saj uničuje projekte enega za drugim samo zato, da lahko s tem uničuje tudi ljudi, strokoven in vodstven kader.Odstavil vse ključne vodstvene in ...prikaži več strokovne delavce in jih poslal na odročne lokacije ali pa na neprimerna in nižja delovna mesta.V Eles je zadnje zaposlil Jano Babnik Gomišček, kader SDS-a.Da lahko zaposlil Gomiščkovo je odstavil njenega predhodnika, ki je predhodno dve leti saniral IKT po zmešnjavi, ki so jo pustili SDS in NSi kadri v prejšnjem Türkovem mandatu. Poslal ga je delati na odročno lokacijo.Zaposlil je tudi sina svoje zaupnice Ljiljane Perči.Tudi v preteklem mandatu je v Elesu zaposlil nekompetenten kader predvsem iz vrst SDS in NSi.