Slovenija
23 ogledov

Tudi žara, viličar in čoln

Čoln družine Tovšak je četrti z leve. (Foto: bralec) Žurnal24 main
Kolesa in mobilni telefoni so najpogosteje na policijskih dražbah najdenih stvari, so pa med najdenimi predmeti že imeli žaro, viličarja in čoln.

Na Policijski upravi Ljubljana imajo letno dve dražbi najdenih predmetov, kupci pa v povprečju ponudijo štirikratnik izklicne cene. Doslej so policisti vedno prodali vse, kar so dali na dražbo. Policija na dražbah najpogosteje prodaja kolesa in mobilne telefone, za katere vlada tudi največ zanimanja. A so se med najdenimi predmeti na PU Ljubljana že znašle tudi bolj neobičajne zadeve, na primer žara, viličar ali Elanov čoln. Najdražje doslej so prodali kolo, in sicer za okrog 250 evrov. Povprečno pa z javno dražbo PU Ljubljana iztrži 3.300 evrov, pravijo.

Vsako leto izvedejo dve dražbi, eno spomladi in eno jeseni. 

Eno leto časa, da se javiš

Lastnik najdenega predmeta ima eno leto časa, da se javi, a mora svoje lastništvo dokazati, na primer s serijsko številko na predmetu. Če gre za predmet, ki nima serijske številke, pa je postopek ugotavljanja oz. dokazovanja lastništva individualen, na primer s fotografijami, opisom predmeta in individualnih značilnosti na predmetu, kot so praske, udrtine ali oznake, za katere ve samo lastnik.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:48 02.avgust 2014.

    Da naute mislili , da so viličarja kar tko pozabel in da so ga polcaji kr tko najdel. Viličarja je banda , ki je ropala SCT ne pozabla , ampak so ga pripeljali seboj, da so lahko nalagal ukradeno , ...prikaži več kar so delali več dni in mislili delati še naprej. No pa so jih vmes zmotili . Viličar je pa ostal.