Slovenija
33 ogledov

Türk predstavil volilno kampanjo

Danilo Turk Nebojša Tejić/STA
Türk bo imel skromno volilno kampanjo, televizijski oglasov ne bodo imeli.

Zdajšnji predsednik in predsedniški kandidat Danilo Türk je danes predstavil načrt svoje volilne kampanje in ključne poudarke novega mandata.

Skromna kampanja

Igor Pribac, vodja Türkove volilne kampanje, je dejal, da bodo imeli skromno volilno kampanjo, ostali bodo pod zakonsko določenimi mejami. "Kampanja je zasnovana blizu ljudem, saj izhaja iz njihove podpore," pravi Pribac in poudarja, da so letos zbrali več podpisov podpore kot pred petimi leti.  Doslej so zbrali 42 tisoč evrov, televizijskih oglasov ne bodo imeli, saj se jim zdijo predragi. Za kampanjo nameravajo porabiti manj kot pred petimi leti, koliko natančno, pa še ne morejo povedati, saj se prispevki še zbirajo.

Navajen na nekulturno obnašanje

Na vprašanje, kako bo odgovoril na polena, ki mu jih mečejo pod noge, Türk odgovarja, da je že navajen neprimernega in nekulturnega obnašanja: "Pojavljajo se neutemeljene in moralno zgrešene ocene." Sami pa v kampanji nameravajo ostati dostojanstveni, da ne bo možnosti za očitke.

Podpira reforme

Kot eno od teh neutemeljenih ocen je Türk izpostavil navedbe, da ne podpira  reform. "Podpiram pokojninsko reformo, nič ni dlje od resnice kot to, da je ne. Podpiral sem jo že lani, ko je nekateri, ki danes jo, še niso. Podpiram tudi reformo trga dela," je dejal Türk in delo ministra Vizjaka ocenil za dobro.

Komentarjev 12
  • Mamka 17:05 11.oktober 2012.

    Edini , ki me je pri vsakem govoru dal lep občutek in edini , ki ga rada poslušam .....vedno je imel prav in vedno bo imel moj glas.....

  • Avatar vili100
    vili100 15:35 11.oktober 2012.

    Po njegovih delih med kampanjo si vidi kako je ta človek nedosleden in se poslužuje raznih prevar.Enkrat pri Skavtih potem pri zvezi borcev in to vse med službenim časom na račun države,skratka na naš račun državljanov.

  • Darko 14:49 11.oktober 2012.

    lažna skromnost