Magazin
21 ogledov

Tukaj domujejo potepuški psi iz Sočija

Zavetišče za potepuške pse iz Sočija.
1/9
Reuters
Manj bleščeča plat olimpijskih iger v Sočiju je bila afera s potepuškimi psi, ki so se jih oblasti na začetku želele znebiti na nehuman način. Na srečo so psom na pomoč priskočili posamezniki, ki so jim priskrbeli vsaj začasne domove.

Soči se tako kot številna druga mesta spoprijema s povečanim številom potepuških psov, na katere pa mestne oblasti ne gledajo z lepimi očmi. Še več, da ti ne bi kazili bleščeče podobe olimpijskih iger, so se jih pred začetkom iger želeli znebiti na povsem nehuman način. V javnosti je veliko prahu hitro dvignila vest, da naj bi nameravali evtanazirati več kot dva tisoč potepuških psov. Na srečo so mestne oblasti svojo namero hitro umaknile, vseeno pa naj bi na skrivaj in ponoči pokončali več sto psov, še pišejo tuji mediji.

Seveda takšno ravnanje na organizatorje in mesto meče slabo luč, za malo optimizma pa so poskrbeli ruski bogataši in posamezniki, ki so z donacijami poskrbeli vsaj za začasna bivališča brezdomnih štirinožcev. Na pomoč jim je priskočil tudi znan ruski bogataš Oleg Deripaska, v javnosti pa se že pojavljajo vprašanja, ali bo zanje z donacijami skrbel tudi po koncu iger.

Odziv posameznikov in neprofitnih organizacij je vedno večji, na spletu pa so se začele pojavljati tudi strani, na katerih dobijo obiskovalci olimpijskih iger koristne nasvete, kako posvojiti psa iz Sočija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.