Svet
16 ogledov

Tukaj se vsak dan izgubi do 30 otrok

Qingdao mestna plaža EPA
Na eni najbolj obiskanih plaž se vsak dan izgubi od 20 do 30 otrok.

Plaža v kitajskem mestu Qingdao je javna plaža in velja za eno najboljših na Kitajskem. Zagotovo pa je ena najbolj obiskanih na svetu.  

Minulo soboto je na njej svoj prosti čas preživljalo 130.000 ljudi, kolikor oblasti ocenjujejo, da se jih je želelo ohladiti med vročniskim valom, ki je zajel mesto. Med Kitajci je očitno plaža priljubljena do te mere, da jih tudi več kot sto tisoč glava množica ne odvrne od obiska. Zaradi vročine se je največ obiskovalec na plažo odpravilo šele po 16. uri. "Nisem pričakovala, da bom srečala toliko ljudi," je za CCTVpovedala ena od obiskovalk. Kot bi gledala cmoke, ki se kuhajo v loncu, je še komentirala dogajanje na plaži. 

Zaradi velikanske množice jih trenutno najbolj tare težava z najmlajšimi. Po podatkih tamkajšnjih oblasti se vsak dan na plaži izgubi med 20 in 30 otrok. S tem namenom oblasti vse starše pozivajo, naj si otroci pred obiskom plaže zapomnijo imena svojih staršev in telefonske številke.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.