Slovenija
150 ogledov

Tukaj vas bodo policisti lovili na radar

Nadzor policije Saša Despot
Preventivna akcija Hitrost. Policija je na svoji spletni strani objavila seznam lokacij, na katerih bodo v četrtek merili, kako hitro se peljete.

V četrtek, 21. aprila, bo med 6. in 18. uro potekal maraton nadzora hitrosti na več kot 600 lokacijah po vsej Sloveniji. Seznam lokacij je objavljen na spletni strani policije. Na seznamu so policisti poleg lokacije, kjer bodo izvajali merjenje hitrosti, navedli tudi čas, v katerem se bodo na omenjenem odseku nahajali.

Veliko zanimanje za to, kje bodo jutri nameščeni radarji, pa je očitno povzročilo težave s spletno stranjo policije, saj je ta občasno nedosegljiva ali pa se podatki nalagajo zelo počasi. 

"Z maratonom nadzora hitrosti se slovenski policisti pridružujemo policistom iz več kot 20 držav Evropske unije, v katerih bo ta dan prav tako potekal nadzor," so zapisali na policiji. Kot izpostavljajo, je glavni namen maratona znižati hitrost na slovenskih cestah in zmanjšati število smrtnih žrtev, hudo in lahko telesno poškodovanih zaradi prometnih nesreč. "Znižanje povprečne hitrosti v naseljih za samo 1 km/h bi pomenilo zmanjšanje prometnih nesreč za približno 4 %, znižanje povprečne hitrosti za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno 2 %," so zapisali na policiji.

Okrepljen nadzor oziroma prisotnost policije je poleg drugih ukrepov eden bistvenih načinov, kako okrepiti prometno varnost na evropskem nivoju, so v odzivu na nedavno poročilo o slabem stanju v letu 2015 na evropskih cestah izpostavili pri Evropskem svetu za prometno varnost ETSC.

Letos že 40 smrtnih žrtev slovenskih cest

Akcija Hitrost se je začela v ponedeljek. Pristojne inštitucije želijo opozoriti na tveganja, ki jih prehitra vožnja prinaša v prometu. Po podatkih agencije za varnost v prometu (AVP) je lani na slovenskih cestah zaradi neprilagojene hitrosti umrlo 49 oseb oziroma kar 44 odstotkov več kot leto prej. 

Krvava je tudi letošnja statistika. Do 17. aprila je na cestah umrlo 40 ljudi, med njimi osem motoristov.

 
Komentarjev 34
  • Ludvik Miholic 20:57 21.april 2016.

    pa kaj itak smo brezposleni in na socialu in ce umre boljse da umre kot da je invalid pa da jih gre letno 1000 rakam fuckat pa itak bo nas precej brezposleni a drzavi negre za smrtne slucaje ampak ga ...prikaži več hoce se pred smrtjo oglobiti in naj priznajo da je to prava resnica

  • dragec 08:13 21.april 2016.

    Država potrebuje denar

  • max 07:11 21.april 2016.

    Matej Bukovec, ne govori nekaj na pamet. Samo 20% nesreč povzročijo pijani in objestni. Ostalih 80% pa nesposobneži in presranci, ki imajo avto zato, da jezijo soseda, izpit pa kupljen ali dobljen na lepe oči.