Šport
68 ogledov

Turčija ohranila kanček upanja

yilmaz turčija
1/12
EPA
Turški nogometaši so v tekmi za tretje mesto skupine D premagali Češko (2:0) in ohranili teoretične možnosti za uvrstitev v izločilne boje.

Tako Čehi kot Turki so pred nocojšnjo tekmo še upali na tretje mesto, s katerim bi ohranili upe za napredovanje v izločilne boje. V boljšem položaju so bili Čehi, ki so imeli po dveh tekmah eno točko, Turki pa so bili še brez. Na koncu so se zmage z 2:0 veselili Turki, pa čeprav so Čehi več napadali in si priigrali precej več priložnosti.

Čehi so bili v prvem polčasu nekaj nevarnejši tekmec, že v peti minuti je Vladimir Darida meril mimo gola, a so Turki zadeli iz edine resne akcije v prvih 45 minutah. Emre Mor se je podpisal pod podajo z desne strani, vtekajoči Burak Yilmaz pa je zadel desni zgornji kot gola češkega gola.

Sedem minut kasneje so bili Čehi povsem blizu izenačenju, saj je Tomaš Sivok po podaji iz kota prišel do strela z glavo, zadel pa je vratnico. Češki nogometaši so bili nevarni tudi v 23. minuti, ko se je pred turškim vratarjem znašel Pavel Kaderabek, Volkan Babacan je bil uspešnejši. Čehi niso popuščali, novo lepo priložnost so zapravili v 38. minuti. Takrat se je za strel z razdalje odločil Jaroslav Plašil, Babacan se je izkazal z odličnim posredovanjem.

Čehi so v drugem polčasu nadaljevali z napadalno igro, vendar so bili v zaključkih akcij premalo zbrani in natančni. Spet pa so bili zbrani Turki oziroma Ozan Tufan, ki je prednost svoje reprezentance povišal na 2:0. Inan Selcuk je podal s prostega strela, Mehmet Topal je opravil odlično delo, ko je ustavil žogo in jo nastavil, Tufan pa je žogo poslal mimo Petra Čecha.

Do konca tekme sta si obe reprezentanci še priigrali nekaj priložnosti, vendar nobena ni ogrozila gola Babacana ali Čecha.

Euro 2016, skupinski del, 3. krog:

Češka : Turčija 0:2 (1:0)
Yilmaz 10., Tufan 65.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.