Slovenija
280 ogledov

Turk: Hočejo se me znebiti

Grafit Žurnal24 main
Izredni profesor Boštjan marko Turk trdi, da je študentsko mnenje o njem ponarejeno.

Boštjan Marko Turk, ki je kot izredni profesor zaposlen na oddelku za romanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (FF UL), sicer pa znan tudi kot politični analitik in kolumnist, je prepričan, da je bilo študentsko mnenje, ki je del postopka habilitacije, v njegovem primeru ponarejeno.

Fakulteta: ni ponarejeno

Turk je prepričan, da ga želijo "spraviti z univerze", ponarejeno študentsko mnenje pa je po njegovem mnenju v celoti zamudilo rok in ni upoštevalo temeljne metodologije. Vse to, kot je zapisal v reviji Reporter, zgolj z namenom njegove diskvalifikacije.

Na FF zapisov Turka niso želeli komentirati, so pa sporočili, da študentsko mnenje ni ponarejeno. Zanimalo nas je tudi, ali zaradi tega na fakulteti potekajo kakršnikoli postopki, a nam niso odgovorili, Turk pa nam je sporočil, da bo za več pojasnil dosegljiv v prihodnjih dneh. Zapisal je namreč, da v zvezi z dogodki na FF obstaja "obsežen pravni dosje".

Pribac kot stric iz ozadja

Eden od glavnih krivcev za žaljive obtožbe na račun Turka naj bi bil sicer oddelek za filozofijo, konkretno docent Igor Pribac.

"Neposredno s habilitacijo Turka nimam nobene zveze, saj nisem v nobeni habilitacijski komisiji," nam je povedal Pribac. Pri tem je dodal, da domneva, da Turk njegovo vpletenost povezuje z idejo, da je študente nahujskal, naj negativno ocenijo profesorja Turka. Študentom oddelka za filozofijo je namreč Turk predaval francoščino, vendar z njegovimi predavanji niso bili zadovoljni, kar ni skrivnost, pravi Pribac, vendar to na postopek habilitacije nikakor ne bi moglo imeti odločilnega vpliva. Je pa Pribac dodal, da ga tovrstni Turkovi zapisi ne presenečajo.

Komentarjev 2
  • jezero 16:10 22.februar 2014.

    Kar nekaj časa je hodil v šolo, pa taka beda od človeka.Podn od podna, kot se reče.

  • Lionel 14:39 22.februar 2014.

    Žalostno da si tolk časa rabu da si to ugotovu. Počaki da tvoj ivan janez pride na vlado pa ti bo spet službo zrihtu, ker sam nisi tolk sposobna da si jo najdeš, ker si enostavno nesposobn.