Slovenija
25 ogledov

Turka bi SD interpelirala

slovenija 21.03.11,  Ziga Turk, Okrogla miza Slovenske tiskovne agencije, STA ob Anže Petkovšek
Vloga predvidoma v torek. Razlog: razgrajevanje javnega šolstva, pogojev za delo in športa ter zanemarjanje kulture.

Predsednik SD Igor Lukšič je na novinarski konferenci povedal, da bo SD najverjetneje do torka v DZ vložila interpelacijo zoper ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turka.

Kot je pojasnil, so se zanjo odločili zato, ker pod Turkovim ministrovanjem prihaja do razgrajevanja javnega šolstva, razgrajevanja pogojev za delo na področju visokega šolstva, razgrajevanja športa in zanemarjanja kulture.

Prepričani so tudi, da Turk resorja ni vodil v prid področij, ki jih je pokrival, ampak "v prid idej in zamisli ministra za finance. Torej v smeri, kako zadeve zmanjševati, ne pa, kako jih okrepiti," je dejal Lukšič.

Še pred tem pa bo skušala za interpelacijo dobiti podporo drugih strank.

Turk je v odziv na tvitterju zapisal: "Oh, ja. Ne samo strelovod, zdaj bom še poskusni zajec za oceno podpore vladi."

Komentarjev 11
  • korisnik_5299 18:24 17.februar 2013.

    Država mora zagotavljati pogoje za delovanje zasebnih in javnih institucij Financirati pa mora le javne! To bi moralo veljati na vseh področjih. Naš velik problem je ravno v tem prelivanju javnih sredstev v zasebne žepe!

  • gec 18:40 12.februar 2013.

    revež si ti...

  • ennanova 17:45 12.februar 2013.

    Denar - nedolžna prevara? Slovenija je v globoki finančni krizi. Veliko se govori o reformnih ukrepih, med drugim tudi o sanaciji in dokapitalizaciji državnih bank, ki naj bi davkoplačevalce lahko stale milijarde evrov. Nič pa ni slišati o tem, ...prikaži več, kako banke in monetarni sistem v resnici delujejo. Kdo v resnici ustvarja denar?http://za-misli.si/video-svet/43-aktualno/788-denar-nedolzna-prevara