Šport > Košarka
19 ogledov

Turki nagradili Zdovca z novo pogodbo

Bo Jure Zdovc na klopi Valencie nasledil Svetislava Pešića? (Foto: ABA) ABA
Slovenski selektor Jure Zdovc je s svojim klubom Gaziantep podaljšal pogodbo za dve leti.

Turški Gaziantep, ki se je uvrstil tudi na zaključni turnir pokala Eurochallenge, je Jureta Zdovca za uspeh nagradil z novo pogodbo. Eden manjših turških prvoligaških klubov je namreč še vedno v igri tudi za četrtfinale v domačem prvenstvu, trenutno je Gaziantep deseti, za željenim osmim mestom pa po 25 kolih zaostaja le za eno zmago. Trenutno je osmi Tofaš, moštvo Jureta Balažiča ima 12 zmag ob 14 porazih. Do konca rednega dela je še pet tekem.

Lorbek po maščevanje za Krko

Finalni turnir pokala Eurochallenge bo od 25. do 27. aprila gostila Bologna, v vlogi gostitelja bodo krvniki novomeške Krke, košarkarji Reggio Emilie

V Gaziantepu sicer igra tudi slovenski reprezentant Domen Lorbek, Zdovčev pomočnik pa je Grk Stefanos Dedas, ki bo strategu iz Slovenskih Konjic asistiral tudi na svetovnem prvenstvu, ki bo jeseni v Španiji. Zdovc bo seznam kandidatov za nastop razkril ob koncu maja, skupne priprave reprezentantov se začnejo 16. julija v Zrečah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.