Svet
0 ogledov

Twitter bo pokopal '@' in '#'

Twitter Profimedias
Twitter razmišlja o radikalnih spremembah, med njimi naj bi se odrekel uporabi znakov "afna" in "lojtra" v sporočilih.

Twitterju zadnje čase ne gre vse po načrtih. Pa ne le v Turčiji, kjer so ga prepovedali, ker naj bi ogrožal vladavino Tadžipa Erdogana, temveč upada prirast novih uporabnikov k temu verjetno drugem najpomembnejšem socialnem omrežju na svetu. Tako se je v zadnjem četrtletju minulega leta Twitterju pridružilo le devet milijonov novih uporabnikov, kar je počasnejši trend kot v minulem obdobju. Skupno Twitter tako po osmih letih delovanja beleži 241 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov.

Da je potrebno nekaj storiti, je v svojem ščebetu namignila Vivian Schiller, ena najpomembnejših osebnosti družbe, ki je pri Twitterju zadolžena za razvoj medijskih in novinarskih vsebin.

"Simbola '@' in '#' sta zelo zahtevna in bosta kmalu odstranjena iz Twitterja," je čivknila pred nekaj dnevi. In še: "Imamo veliko kreativnih idej, kako bi Twitter naredili bolj prijaznega uporabnikom."

Tudi generalni direktor socialnega omreža Dick Costolo je nedavno izjavil, da je potrebno pri Twitterju vsebino postaviti pred način komuniciranja, saj da bo le tako mogoče privabiti nove uporabnike. Simbola za odgovor uporabniku '@' in za povezavovanje sporočil iste tematike '#' sta se glede na priznanje vodilnih izkazala za preveč zahtevna za običajnega uporabnika spleta, zato ju želijo skriti, a obenem ohraniti uporabno vrednost sporočil, sestavljenih iz 140 znakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.