Šport
84 ogledov

Gay opustil sanje o ledeni stezi

tyson gay EPA
Ameriški sprinter Tyson Gay, ki je v četrtek presenetil z napovedjo, da bi se rad uvrstil v reprezentanco v bobu, si je že po eni prespani noči premislil ter opustil smele načrte na ledenih stezah.

Atletski tekaški veteran se je prijavil na ameriško prvenstvo, ki je v sezoni 2016/17 obvezno za vse ameriške športnike, če se želijo prebiti v ekipo v bobu in del kvalifikacij za olimpijske igre 2018 v PyeongChangu.

Po posvetovanju s trenerji v bobu se je odrekel nastopu na državnem prvenstvu v potiskanju v kanadskem Calgaryju.

"Gay je v začetku tedna prispel v Calgary, potem ko je sklenil obveznosti povezane z olimpijskimi igrami v Riu, ampak doslej boba ni potisnil niti desetkrat. Po sestanku s strokovnim vodstvom reprezentance v bobu smo prišli do zaključka, da je najbolje zanj, da se osredotoči na učenje, v okviru katerega si bo ogledal tudi to naše tekmovanje," je uradno sporočilo o dogajanju povezanem z Gayevo vozovnico za bob. Slednje še ne pomeni, da ni niti teoretičnih možnosti za nastop atleta v bobu, so se pa te zelo zmanjšale.

Bolj kot Gay je bil uspešen njegov sprinterski kolega ter prav tako član ameriške sprinterske ekipe na olimpijskih igrah v Riu Ryan Bailey, ki je bil najhitrejši v svoji skupini.

Gay, ki je leta 2012 z ameriško sprintersko štafeto osvojil srebrno kolajno na olimpijskih igrah 2012, nato pa so mu dokazali zlorabo dopinga in moštvu kolajno odvzeli, je letos nastopil na igrah v Riu de Janeiru, a prav tako ostal brez odličja.

Štiriintridesetletni Gay je letos na igrah v Braziliji znova nastopil v štafeti 4x100, vendar z reprezentanco ZDA v finalu vknjižil le diskvalifikacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.