Avto
65 ogledov

Uberjeva izbira je Volvo

Volvo in Uber Žurnal24 main
Uber in Volvo sta sklenila sodelovanje pri izdelavi velike flote avtonomnih vozil brez voznika, pripravljenih na poziv.

Tako Uber kot Volvo sta vsak na svojem področju med vodilnimi. Za Uber danes po vsem svetu (v Sloveniji še ne) vozi že prek milijon voznikov, ki nudijo storitev prevoza. Volvo pa je med najnaprednejšimi proizvajalci pri uvajanju tehnologij samodejne vožnje. 

Rezultat je predvidljiv, 300 milijonov dolarjev (265 milijonov evrov) sredstev bo šlo v razvoj avtomobilov, ki bodo sposobni brez prisotnosti voznika naokoli prevažati stranke. Za Uber jih bo izdeloval Volvo.

Za začetek bodo uporabljali model XC90, vendar bo Volvo v naslednjih letih razširil paleto svoje najnovejše generacije vozil, zato bodo gotovo vključeni tudi drugi modeli. 

Vsaj v prvem obdobju bodo sicer Uberjevi volvoti še vedno imeli osebo za volanom, ki bo v primeru nuje posredovala, če avto ne bi bil sam sposoben rešiti prometne situacije. 

Tako Travis Kalanick, generalni direktor Uberja, kot Håkan Samuelsson, direktor Volva, napovedujeta, da gre za začetek dolgoročnega partnerstva. 

dezurni@zurnal24.si

 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.