Svet
24 ogledov

Ubijalca pošiljajo v Srbijo, kjer se bo "lažje" vključil

Sanel M. EPA
Sodišče v nemškem Hessnu dve leti in pol po potem, ko je danes 20-letni moški srbskih korenin na parkirišču ubil dekle, pošilja v Srbijo, kjer naj bi se "lažje" vključil v družbo.

Kot poročajo nemški mediji je bil Sanel M. leta 2015 obsojen na tri leta zapora zato, ker je turško - nemški študentki Tugce Albayrak povzročil tako hude poškodbe glave, da je zaradi tega umrla.

Višje sodišče je potrdilo odločitev nižjega, in sicer da 20-letnik predstavlja resno nevarnost nemški družbi, če ostane v državi, med drugim tudi zaradi njegovega slabega obnašanja v zaporu. Strinjali so se, da obstaja nevarnost, da moški ponovi svoj zločin ter da se bo težko vključil v nemško družbo. Odločitev je dokončna, nanjo se obtoženec ne more pritožiti.

Na sodišču so izpostavili da ne glede na to, da družina moškega živi v Nemčiji, da se bo lažje vključil v življenje v Srbiji, kjer bo tudi lažje navezal stike.

Tugce Albayrak | Avtor: EPA EPA


Tugce Albayrak se je leta 2014 takrat 18-letnemu nasilnežu srbskih korenin zoperstavila na parkirišču v Offenbachu, kjer je nadlegoval dve drugi dekleti. Sanel jo je udaril v glavo, zaradi česar je izgubila ravnotežje in padla, pri tem pa tako nesrečno v tla udarila z glavo, da je padla v komo, iz katere se več ni prebudila.

Dogodek so posnele nadzorne kamere. Sojenje so spremljali številni nemški mediji, požel je tudi precej pozornosti med politiki. Kanclerka Angela Merkel je pokojno dekle, ki se je zoperstavila nasilnežu imenovala za vzor, predsednik Joachim Gauck pa je izpostavil, da je pokazala izjemen pogum in da predstavlja pravi primer vzorne državljanke.

Tugce Albayrak | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • erikkk 11:27 18.marec 2017.

    keri konji od sodstva... Navlekli so si morlice v državo zdaj jih pa sejejo še po evropi ...Za nemčijjo niso dobri morilci, za ostale države članice pa so ,sploh južne ..

  • MihaPu 00:30 18.marec 2017.

    Kaj boš pa delal z recimo našimi Slovenci, ki delajo tudi pizdarije in jih je poln zapor/odvajalne ustanove, vsi na metadonu ali pa umsko prizadeti spolni izpirjenci za katere porabljamo velik kupček denarja. Povsod so cvetke in ne moremo posploševati. ...prikaži več Pomoje je vseeno bolje nek kriminalec, ki ni versko voden glavorezec, kot pa kakšen musli-islami radikalen vehabistični primitivec. Razlika je zelo velika, saj mislim, da se prej omenjene lahko rehabilitira, glavorezci pa so sfukani v glavo že od rojstva.

  • MihaPu 00:24 18.marec 2017.

    Janez je bil prej pa so ga Turki hotl islamitizirati, tako kot to hočejo danes z EU, ampak Janez se ne bo dal in bo prej kak Turkoglu ratal Janezoglu.